Vujošević: URA ušla u kampanju za izbore

"Što se tiče priče oko City kvarta, i tu mnogi tvrde da je proistekla iz nezadovoljstva što nema njihovih građevina na tom prostoru", navodi se u saopštenju
183 pregleda 9 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 01.10.2017. 13:26h

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Nenad Vujošević kazao je da je URA proširila širenje neistina o Podgorici, što je pokazatelj da su ušli u kampanju za izbore.

On je reagovao na saopštenje potpredsjednika podgoričkog odbora GP URA Luke Rakčevića u kojem se navodi da su umjesto planiranih parkova i zelenila, građani City kvarta dobili beton.

"Minorni politički pokret URA pojačao je širenje neistina o Podgorici, što je očigledan pokazatelj da su ušli u kampanju za izbore. Jer kako drugačije objasniti da su navodne propuste u slučaju City kvarta tek sad “otkrili”, nakon što je sve izgrađeno prije par godina? Mnogi čak tvrde da im je i ova kampanja rezultat nezadovoljstva građevinskih lobija u njihovim redovima, koji bi da zahvate još više po Podgorici, da betoniraju još jače, prodaju bez upotrebnih dozvola, zidaju od još lošijih materijala… Takvim tvrdnjama zaista idu u prilog upravo ovakva saopštenja URA, gdje su svi, osim njihovih građevinara, lobisti. Ali saopštenja poput ovog o City kvartu ili onog o soliteru Milenijum upravo neodoljivo podsjećaju na lobiranje protiv drugih, u sopstvenu korist", rekao je Vujošević.

On je kazao da tvrdnja da je URA-i građanin na prvom mjestu, da nije tužna, bila bi smiješna.

"Jer sve što rade čelnici URA pokazuje da su sami sebi najveći ineteres. Da je drugačije, elementarno korektno bi bilo da makar pomenu da su iskonstruisali priču oko solitera Milenijum, da su pokrenuli inicijativu suprotnu svim važećim propisima u ovoj oblasti i da je upravo Glavni grad, prije tri godine, inicirao proces izmjene i dopune DUP-a za ovaj dio Podgorice. Naravno, ništa od toga nije bilo. URA je podigla galamu oko Milenijuma, sumnjaju mnogi, kako bi tiho i na mala vrata pokušala da ugura neki svoj soliter. Ilin mlin, vinograd, hotel… Što se tiče priče oko City kvarta, i tu mnogi tvrde da je proistekla iz nezadovoljstva što nema njihovih građevina na tom prostoru. Pa kao upozorenje za ubuduće, već sad dižu prašinu kako bi obezbijedili da se ne zaboravljaju. Upravo zbog toga, DPS podržava svaku inicijativu za nadzorom ne samo inspekcijiskim već svim mogućim kontrolama. Ali neka te kontrole budu jednake za sve, da se vidi ko betonira Podgoricu, ali i obalu, ko gradi i prodaje bez dozvola, ko lobira u čiju korist… Što se tiče građana, oni to sve dobro vide i ocjenjuju na izborima", zaključio je Vujošević.

Bonus video: