Vujović: Bitno je "u otvorenoj atmosferi razgovarati o pravima LGBT osoba

O rodnom i seksualnom identitetu, kao i inkluzivnoj praksi kada su LGBT osobe u Crnoj Gori u pitanju, govorile su Ivana Vujović, izvršna direktorica NVO "Juventas" i Jelena Čolaković, direktorica programa "Ljudska prava"
86 pregleda 0 komentar(a)
LGBT, Dom zdravlja Tivat, Foto: Siniša Luković
LGBT, Dom zdravlja Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.03.2015. 14:19h

U organizaciji Savjetovališta za mlade Doma zdravlja Tivat, danas je u toj zdravstvenoj ustanovi održana tribina "Prava LGBT osoba u Crnoj Gori".

Tribina je okupila veliki broj učesnika – od medicinskih radnika, preko pedagoga i psihologa iz tivatskih škola, predstavnika lokalnog NVO sektora, Opštine, Centra za kulturu i Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

O rodnom i seksualnom identitetu, kao i inkluzivnoj praksi kada su LGBT osobe u Crnoj Gori u pitanju, govorile su Ivana Vujović, izvršna direktorica NVO "Juventas" i Jelena Čolaković, direktorica programa "Ljudska prava".

Vujović je ocijenila da je tribina u tivatskom Domu zdravlja "primjer proaktivnog pristupa jedne državne institucije" naglasivši da je bitno "u otvorenoj atmosferi razgovarati o pravima LGBT osoba i dobiti informacije koje su bitne za odredjene profesije, kako bi praksa ljekara, socijalnih radnika, psihologa, predstavnika lokalne samouprave i drugih, bila inkluzivna".

Bonus video: