Vuka Golubović se potukao zbog puta

Kada je mehanizacija krenula sa radovima, na dijelu puta koji vodi do kuće Golubovića, a ne kroz selo, kako je odlučeno, tridesetak mještana Buča blokiralo je put
91 pregleda 19 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Vuka Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.09.2014. 18:01h

Bivši predsjednik opštine Berane Vuka Golubović i odbornik SNP iz prethodnog saziva lokalnog parlamenta Dragutin Joksimović bili su akteri verbalnog sukoba koji je prerastao u fizički obračun nakon što je mehanizacija "Crnagoraputa", koji je izvođač radova na putu u mjesnoj zajednici Buče, odlučila da asfaltira put ka kući bivšeg predsjednika Golubovića umjesto, kako je odlučio Savjet te MZ, kroz selo.

Prvo je, kako prenose Dnevne novine, počeo verbalni sukob koji je ubrzo prerastao u fizički između Golubovića i Joksimovića.

Zamjerka mještana MZ Buče odnosi se na činjenicu da put koji vodi do kuće bivšeg predsjednika ne može biti prioritetniji od onog koji vodi kroz selo jer u blizini nema drugih kuća. Odluka o tome gdje će se i šta asfaltirati, prema njihovim riječima, pripada Savjetu MZ Buče, a ne pojedincima.

"Nikome ne branimo da do svoje kuće 'dovede asfalt', ali to onda treba da plati iz svog džepa", poručili su mještani MZ Buče.

Kada je mehanizacija krenula sa radovima, na dijelu puta koji vodi do kuće Golubovića, a ne kroz selo, kako je odlučeno, tridesetak mještana Buča blokiralo je put i nijesu dozvolili mašinama da završe posao. Golubović se, kako kažu očevici, oštro usprotivio tome, zahtijevajući od mještana da se raziđu i propuste mehanizaciju, tvrdeći da je on u pravu.

Mještani Buča, nezadovoljni reakcijom bivšeg predsjednika opštine i komšije Golubovića, pokušali su da na miran način prevaziđu ovu, kako su kazali, za sve njih neprijatnu situaciju. Međutim, u jednom trenutku Golubović je, kako kažu, fizički nasrnuo na Joksimovića, da bi onda došlo i do njihovog obračuna. Dalju tuču spriječili su mještani, koji su ih razdvojili, spriječivši na taj način ozbiljniji sukob.

Bonus video: