Vukčević o ASK: Duhovito, nepismeno i nezakonito

Vukčević poručuje da Agencija, dok se bavi onim što je mogao a nije, predlaže da se okrenu oko sebe i vide, kako je rekao, šta se radi u Crnoj Gori, a mogao bi biti njihov posao
68 pregleda 10 komentar(a)
Administrativni odbor, Nikola Vukčević, Foto: Luka Zeković
Administrativni odbor, Nikola Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2018. 22:27h

Bivši član Savjeta RTCG, Nikola Vukčević novu odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) smatra duhovitom, nepismenom i nezakonitom.

Vukčević poručuje da Agencija, dok se bavi onim što je mogao a nije, predlaže da se okrenu oko sebe i vide, kako je rekao, šta se radi u Crnoj Gori, a mogao bi biti njihov posao.

"Evo nove duhovitosti ASK-a, koja se danas čekala. Ovo treba pročitati, nasmijati se i zapitati ko o nama odlučuje. Kažu - mogao je biti. Mogao je, ali nije, gospodo. Upravo je poenta u tome da nije: navedeni film nije emitovan na RTVCG, a TVCG nema niti kakve veze sa tim projektom, i upravo je time što nije – član Savjeta pokazao da nije pogazio član zakona 26 (pristrasnost člana savjeta), jer taj projekat nigdje nije uvrstio u program RTVCG, a mogao je, reditelj je imao mehanizama da to uradi, ali je odlučio da to ne radi. Kroz ovu odluku, koja je pravno nepismena, ponovo se pokazuje da je Odluka nezakonita i smiješna, na žalost", napisao je Vukčević na svom Fejsbuk profilu.

Vukčević smatra da je u većem interesu ASK-a bilo da tu "duhovitost" nijesu uzjavili.

"Mogao sam biti plavokos, visok, mogao sam biti ljevoruk. Ali nijesam. Suština istine je u onome što jesam. I kad izmaštam (jer mašta je moj posao i životno opredjeljenje) šta bi sve moglo biti - onda ispada da smo krivi po rođenju. I dok se ASK bude bavio onim što sam ja mogao (a nijesam), predlažem im da se okrenu oko sebe i vide što se radi u Crnoj Gori jer bi to mogao biti njihov posao. Ili morao biti. I sad čekamo šta bi moglo biti nakon ove današnje duhovitosti", zaključio je Vukčević.

Bonus video: