Vuković: Dževerdanović nastavlja sa nezakonitostima

"Dževerdanović je danas zvanično v.d. predsjednika Odbora direktora i istovremeno izvršni direktor", navodi Boris Vuković
137 pregleda 1 komentar(a)
Boris Vuković, Foto: Siniša Luković
Boris Vuković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.09.2017. 15:05h

Najmanje što sam očekivao je da će Miloš Dževerdanović , v.d. predsjednika Odbora direktora firme "Vodacom", povući nezakonite odluke i pokušati da vrati kompaniju u pravne okvire. Desilo se suprotno, piše u u reagovanju bivšeg izvršnog direktora firme “Vodacom Borisa Vukovića na tekst “Dževerdanović novi direktor Vodacoma”.

“Kako sam iz medija saznao, 4. septembra na sjednici Odbora direktora 'Vodacoma' Miloš Dževerdanović, koji i dalje obavlja dužnost v. d. predsjednika Odbora direktora, izabran je na poziciju izvršnog direktora. Dževerdanović je danas zvanično v.d. predsjednika Odbora direktora i istovremeno izvršni direktor koji je jednoglasno izabran (znači i svojim prisustvom sjednici i glasanjem za sebe!) nakon što je prethodno u julu 2017. prilagodio sistematizaciju radnih mjesta svojoj stručnoj spremi i iskustvu”.

Vuković je smijenjen sa funkcije izvršnog direktora septembra 2016. odlukom Odbora direktora kojim je predsjedavao Dževerdanović.

Mjesec dana kasnije, Vuković je dobio i otkaz u toj državnoj firmi, pa je tužio “Vodacom”.

“Osnovni sud u Kotoru je u aprilu 2017. donio presudu, a po žalbi Vodacoma Viši sud u Podgorici je potvrdio presudu... da je odluka Odbora direktora o mom razrješenju nezakonita kao i da se poništavaju njene pravne posljedice. O mom menadžerskom poslovanju u firmi govore izvještaji koji su sve vrijeme bez primjedbi prihvatani od strane skupština opština, Odbora direktora, Skupštine Vodacoma, Vlade CG i međunarodnih institucija”, tvrdi Vuković koji je funkciju obavljao od 2005.

On navodi da je Dževerdanović od 18. avgusta 2016. do 19. septembra 2016. godine, u saradnji sa pravnicom firme “Vodacom”, potpisao 7 dokumenata i, “falsifikovanjem datuma i sadržaja pojedinih zapisnika, iskoristili da bi mene razrješili sa mjesta izvršnog direktora”.

“To je potvrđeno izjavama članova Odbora direktora i poslovne sekretarke 'Vodacoma' i može se utvrditi jednostavnim uvidom u arhivu 'Vodacoma' koju i posjedujem... Želim naglasiti da sa predlogom odluke Odbora direktora o mom razrješenju Savjet 'Vodacoma' (čine ga predsjednici opština Crnogorskog primorja) nikada nije upoznat, te ga nije ni razmatrao iako je to bila obaveza. Skupština 'Vodacoma', kao najveći organ upravljanja, nikada nije zvanično informisana o razlozima moje smjene, njenim posljedicama i pristiglim sudskim odlukama”.

Vuković je ocijenio da sve to urušava imidž firme, nanosi ogromnu materijalnu štetu opštinama i Vladi i projektima koje 'Vodacom' implementira”.

Bonus video: