Vuković: Hidromafija nastavlja da uništava naše rijeke

Vuković napominje da uprkos činjenici da je većinsko stanovništvo šavničke opštine, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost i političko opredjeljenje, protiv izgradnje mHE na rijeci Bukovica, što su pokazali brojnim protestima, građanskim peticijama i inicijativama, kompanija u vlasništvu Maksimovića počela danas sa pripremnim radovima i probijanjem pristupnog puta, gazeći interese građana i zakone države Crne Gore
1035 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokrate
Nemanja Vuković, Foto: Demokrate

Milovan Maksimović, brat od ujaka Mila Đukanovića, pošto je nezakonitim poslovanjem sa internet klađenjem preko firme ,,E-gambling” oštetio građane Crne Gore za više miliona eura, sada je odlučio da se posveti otimanju prirodnih resursa i devastaciji životne sredine, navodi se u saopštenju Nemanje Vukovića, potpredsjednika Opštinskog odbora Demokrata Nikšić.

Vuković napominje da uprkos činjenici da je većinsko stanovništvo šavničke opštine, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost i političko opredjeljenje, protiv izgradnje mHE na rijeci Bukovica, što su pokazali brojnim protestima, građanskim peticijama i inicijativama, kompanija u vlasništvu Maksimovića počela danas sa pripremnim radovima i probijanjem pristupnog puta, gazeći interese građana i zakone države Crne Gore.

"Da je hidromafija ispostava kriminalne hobotnice, koja se nalazi na čelu države, govori i današnji čin Maksimovića koji hoće da prljavim novcem od igara na sreću zamuti Bukovicu i time uništi životnu perspektivu i razvojnu šansu stanovništvu toga kraja.Selo Bukovica bogato je pitkom vodom, plodnom zemljom i posjeduje ogroman potencijal za razvoj stočarstva, poljoprivrede i ruralnog turizma. Umjesto da se uporedo kroz održivi razvoj razvija poljoprivreda i turizam, izgradnjom etno sela, farmi i seoskih domaćinstava, ovo selo je označeno kao najnoviji plijen Đukanovićeve familije. Kompanija ,,Hydra MNE” d.o.o. i Đukanovićev rođak žele da na štetu građana šavničke opštine kroz devastaciju vodotoka Bukovica, a kasnije i o trošku svih građana Crne Gore kroz subvencije za mHE i takozvanu „Blažovu taksu“, otmu Bukovicu i otjeraju ono malo stanovnika sa svojih ognjišta, koji su opstali uprkos tridesetogodišnjoj pljačkaškoj vladavini DPS-a", kazao je Vuković.

On smatra da će izgradnja mHE na vodotoku Bukovica unišititi biodiverzitet rijeke, kao i stenoendemsku vrstu „bukovički cvijet“.

"To se ne smije dopustiti i, zato, smatramo da se svim demokratskim i pravnim sredstvima moraju zaštiti Bukovica i životni interesi građana ovog kraja".

Bonus video: