Vuković: Menadžment RTCG obmanuo javnost

"Plasiranjem lažne vijesti o početku emitovanja "Žive istine" na TVCG od septembra ove godine, menadžment i uredništvo RTCG je, dakle, svjesno obmanulo javnost, što je, prema procjeni Media Centra jednako ozbiljan razlog za njihovu smjenu"
61 pregleda 3 komentar(a)
Duško Vuković, Foto: Luka Zeković
Duško Vuković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.08.2018. 11:05h

Media Centar je sa olakšenjem primio reagovanje menadžmenta nacionalnog javnog servisa RTCG na svoje saopštenje od 24. avgusta, u kome se konstatuje da “apsolutno nijedan zakon, niti opšti akt RTCG, nije prekršen, budući da, izuzev načelnog razgovora s autorom emisije “Živa istina”, nije potpisan nikakav dokument”, navodi se u saopštenju predsjednika Skupštine Media centra Dragoljuba Vukovića.

Dodaje da je RTCG obmanula javnost kada je objavila vijest da će "jedna od najgledanijih političkih talk show emisija, "Živa istina", od septembra (će) biti emitovana na Nacionalnom javnom servisu”, te da će “biti emitovana svakog petka na Prvom i Satelitskom programu u “prime time-u”.

"Ova vijest, objavljena 22. avgusta na portalu RTCG, propraćena je izjavom v.d. generalnog direktora RTCG Božidara Šundića koja je glasila ovako: "Emitovanjem ovakve jedne, kultne emisije najviše će dobiti gledaoci – građani Javnog servisa, a to je naš osnovni cilj, poboljšanje programskih sadržaja". Vijest i izjava na koju se vijest oslanja su intonirani tako da se jedino mogu shvatiti na način da je emitovanje "Žive istine" na TVCG gotova stvar, a ne, kako je navedeno u reagovanju na saopštenje Media Centra, tek riječ o jednoj mogućnosti, budući se nije desilo ništa “izuzev načelnog razgovora s autorom emisije "Živa istina". Plasiranjem lažne vijesti o početku emitovanja "Žive istine" na TVCG od septembra ove godine, menadžment i uredništvo RTCG je, dakle, svjesno obmanulo javnost, što je, prema procjeni Media Centra jednako ozbiljan razlog za njihovu smjenu", navodi Vuković.

On je ponovo uputio zahtjev Savjetu RTCG da bez odgađanja pokrene postupak razrješenja v.d. generalnog direktora Božidara Šundića ili da podnese ostavku.

Bonus video: