Vuković: RTCG nastavlja praksu neobjektivnog izvještavanja

"Večeras bi trebali da imamo vanrednu emisiju na javnom servisu o tome, gdje bi bili pozvani svi akteri. Knežević, koji nije u državi, mogao bi da ima svoga predstavnika i da se javi uživo preko skajpa"
851 pregleda 2 komentar(a)
Vuković i Đurović, Foto: Borko Ždero
Vuković i Đurović, Foto: Borko Ždero

Javni servis, odnosno Radio televizija Crne Gore (RTCG) nastavila je praksu neobjektivnog izvještavanja i u slučaju Duško Knežević, ocijenio je predsjednik Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković.

On je to kazao odgovarajući na pitanje "Vijesti" kako komentariše to što RTCG sinoć nije objavila saopštenje predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i snimak na kojem se vidi da daje bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću kovertu. RTCG je objavila Stijepovićevo reagovanje.

Vuković kaže da ga to ne iznenađuje, da je nastavak prakse da se ne objavljuje ono što javnost interesuje.

"A onda objavite reagovanje jednog od aktera toga događaja, koji treba da bude ispitan, umjesto da se pokuša raščivijati taj slučaj. Večeras bi trebali da imamo vanrednu emisiju na javnom servisu o tome, gdje bi bili pozvani svi akteri. Knežević, koji nije u državi, mogao bi da ima svoga predstavnika i da se javi uživo preko skajpa", smatra Vuković.

Direktor Media centra Goran Đurović kazao je da je RTCG nastavio da obmanjuje građane i stvara pogrešnu i neobjektivnu sliku kod njih i u ovom slučaju.

Naglasio je da su opet izabrali strategiju ćutanja.

Bonus video: