Vuksanović Stanković: Crna Gora mora pokazati da računa na mladost

Kako je saopštila "današnji praznik ćemo obilježiti drugačije nego uobičajeno, bez prigodnih besjeda, predavanja i druženja. Danas se naša zemlja suočava sa velikom opasnošću koju samo zajendičkom borbom možemo pobijediti"
4279 pregleda 6 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Balša Rakocević
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Balša Rakocević

Poštovane kolege, dragi studenti, želim da vam uputim najiskrenije čestitke povodom 4. aprila, vašeg dana kojeg proslavljamo u znak sjećanja na hrabrog cetinjskog studenta Žarka Marinovića koji je na ovaj dan 1936. godine izgubio život u borbi za slobodu i autonomiju univerziteta, saopštila je Draginja Vuksanović Stanković.

Kako je saopštila "današnji praznik ćemo obilježiti drugačije nego uobičajeno, bez prigodnih besjeda, predavanja i druženja. Danas se naša zemlja suočava sa velikom opasnošću koju samo zajendičkom borbom možemo pobijediti".

Ona je dodala da je "kao profesorica izuzetno ponosna na studente koju su u ovom kriznom periodu postali volonteri i koji bezrezervno pružaju podršku cijelom društvu".

Kako je saopštila, na ovaj način studenti osim akademske pokazuju i građansku dužnost stavljajući do znanja da su oni oslonac i budućnosti države.

"Zbog toga naša država mora biti senzibilnija omogućavajaću im jednake šanse i uslove kad ova kriza prođe, pokazujući da suštinski računa na mladost Crne Gore kao naš najznačajniji potencijal", kaže ona.

"Uz želju za dobro zdravlje svim studentima, uvjerena sam da ćemo naredni praznik dočekati u puno ljepšim i boljim uslovima", zaključila je Vuksanović-Stanković

Bonus video: