Za đake i radnike četiri puta dnevno

Mojkovčani su protekla tri mjeseca bili prinuđeni da se prevoze taksijem ili da stopiraju, a samo manji dio kojima odgovara red vožnje putovao je vozom, o čemu su “Vijesti” ranije pisale
140 pregleda 0 komentar(a)
autobuska stanica MOjkovac, Foto: Privatna arhiva
autobuska stanica MOjkovac, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.02.2018. 19:44h

Poslije skoro tri mjeseca prekida, uspostavljen je autobuski prevoz putnika na liniji Mojkovac- Bijelo Polje.

Riječ je o privremenoj liniji prevoznika “Rosić”, sa kojim je Opština Mojkovac sklopila ugovor o prevozu radnika i učenika, do objavljivanja tendera za dodjelu linija na godišnjem nivou.

Predviđeno je da “Rosić” prevozi putnike i đake četiri puta dnevno.

Mojkovčani su protekla tri mjeseca bili prinuđeni da se prevoze taksijem ili da stopiraju, a samo manji dio kojima odgovara red vožnje putovao je vozom, o čemu su “Vijesti” ranije pisale...

Zoran Rosić koji radi na Željezničkoj stanici u Bijelom Polju kazao je da je sada mnogo lakše, jer se ne mrznu pored puta čekajući nekada i satima.

Njegov kolega Branko Rosić koji putuje iz sela Žari kazao je da je putovanje od svega tridesetak kilometara za mnoge postalo noćna mora.

Mojkovčani su ogorčeni što prevoz ne postoji za građane, iako većinu specijalističkih pregleda moraju da obave u bjelopoljsku Bolnicu.

Do prekida je došlo nakon što je prevoznik “Jokić” poslije više od 20 godina firmu ustupio prevozniku iz Berana, čiju je liniju izbrisalo Ministarstvo saobraćaja nakon što sedam dana nije prevozio putnike.

Vlasnik firme Milenko Jokić kazao je ranije “Vijestima” da je problem oko prevoza postojao od ranije, jer Ministarstvo nije dozvoljavalo da voze autobuse sa manje od 24 sjedišta. Tvrdi da im je veliki broj taksista, naročito neregistrovanih, “ispred nosa” kupio putnike... Iz mojkovačke lokalne samouprave tvrde da problem nije u njihovoj, već u nadležnosti Ministarsva saobraćaja.

Bonus video: