Za nas ne crta otkad je prešla u Ministarstvo

Prema registru, Vučinićeva je, međutim, i dalje stopostotni vlasnik DVARP studija
211 pregleda 11 komentar(a)
Dijana Vučinić, Foto: Ivana Komnenić
Dijana Vučinić, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 07.07.2016. 19:11h

Šefica Odjeljenja za razvojne projekte u urbanizmu Ministarstva održivog razvoja i turizma Dijana Vučinić nakon prelaska na tu funkciju prekinula je radni odnos u DVARP studiju.

To se navodi u reagovanju DVARP-a na dio teksta “Jezero važnije od džepa biznismena”, objavljenog u “Vijestima”.

“Dijana Vučinić jeste osnovala DVARP u okviru tima koji je postavio principe dizajna i projektovanja koje slijedimo, a koji se baziraju na detaljnim analizama i istraživanjima u arhitekturi, urbanizmu, sociologiji, za štiti životne sredine i arhitektonskog nasljeđa. Gospođa Vučinić je prekinula radni odnos u DVARP-u kako bi nastavila voditi novi tim u okviru Ministarstva. To napominjemo jer želimo istaći da svi projekti i odluke u okviru ovih projekata u studiju DVARP vodi tim koji je trenutno i formalno angažovan, a na projektima veoma često angažujemo saradnike i konsultante širom Evrope koji imaju više iskustva, a koji su dio mreže koju smo godinama gradili. Kada je u pitanju projekat u okviru Državne studije lokacije (DSL) “Mihailovići”, on će biti objavljen od strane investitora u skladu sa njihovom dinamikom i preferencama”, piše u reagovanju DVARP-a.

Iz DVARP-a su potvrdili da je taj studio radio idejni projekat za izgradnju turističkog naselja u Nacionalnom parku “Skadarsko jezero”, na osnovu urbanističko-tehničkih uslova, koji su izdati na osnovu DSL.

DVARP je radio projekat za firmu “MJ PROPERTY” (MJP) za građenje turističkog naselja sa depandansima od 9.103 kvadrata, za šta im je Ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu 6. juna. Vlasnik te firme je francuski državljanin Marek Juda.

Podaci u centralnom registru privrednih subjekata govore da je DVARP registrovan kao Društvo za proizvodnju, projektovanje, dizajn i usluge export-importa, da su registrovani 16. 11. 2011, a da je Vučinićeva i dalje stopostotni vlasnik. Izvršni direktor te firme, kako piše u registru, je Marija Ičević, koja je i glavni projektant za projekat MJP.

Bonus video: