Za pet dana u „Koralima” đaci plaćaju 130, umjesto 95 eura

Pet dana boravka iznosi 130 eura, a pri tome je polupansion u “Koralima” 19 eura po osobi, što bi za pet dana bilo 95 eura
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2012. 09:56h

Ukoliko žele da njihova djeca budu učesnici Škole u prirodi roditelji učenika trećih i petih razreda Osnovne škole “Štampar Makarije” moraće za petodnevni aranžman u hotelu “Korali” u Sutomoru da izdvoje čak 130 eura.

Aranžman je organizovala agencija “Inrut” iz Podgorice, koja je ponudila roditeljima da mogu da plate u četiri rate.

Prvu ratu od 40 eura treba platiti već danas, a preostale po 30 eura u naredna tri mjeseca. Roditellji koji su se obratili našoj redakciji mišljenja su da je za petodnevni boravak u Sutomoru to previsoka cijena i da je mogla da se plati u više od četiri rate. Problem je cijena koja za pet dana boravka iznosi 130 eura, a pri tome je polupansion u “Koralima” 19 eura po osobi, što bi za pet dana bilo 95 eura. Hotel “Korali” pri tome nema pansionsku ponudu, tako da je jedini mogući boravak ostvariv samo na bazi polupansiona. Tu informaciju smo dva puta provjerili u turističkoj agenciji “Cipa”, koja je zvanični zastupnik “Korala”.

Prodali pun pansion, a nije u ponudi

"Polupansion u hotelu „Korali” je 19 eura po osobi, od 10. januara do 30. aprila. U “Koralima” nema pansionske usluge, makar da je nama poznato. Ako je u pitanju veća grupa, moguće je dobiti popust, ali i gratis usluge na veću grupu turista. Recimo, za grupu od 50 gostiju nudimo popust, ali i dva gratis boravka", kazali su “Cipa travela”.

Iz agencije “Inrut” su “Vijestima” poslali šture odgovore na pitanja, pogotovo kada je u pitanju hotelski smještaj. Iako su iz agencije “Cipa” saopštili da hotel nema smještaj na bazi punog pansiona i “Inrut” je učenicima OŠ “Štampar Makarije” prodao pun pansion i užinu.

Iz “Inruta” nijesmo mogli dobiti podrobniji odgovor ni o eventualnom popustu za boravak u hotelu za veće grupe.

"Aranžman je na bazi punog pansiona plus užina" piše u odgovoru. Iz “Inruta” nijesmo mogli dobiti podrobniji odgovor ni o eventualnom popustu za boravak u hotelu za veće grupe.

"To je stvar poslovne politike između hotela i agencije", saopštio je direktor “Inruta” Milan Burzan.

"Inrut" dobio na tenderu

Izgleda da roditelje učenika ne treba da brine koliki je popust i koliko je gratis boravaka u “Koralima” dobila škola.

"O tome ćemo biti obaviješteni od strane škole nakon održanih roditeljskih sastanaka i potpisanih saglasnosti roditelja",kazao je on.

OŠ "Štampar Makarije"

Na pitanje da li je pomenuti posao agencija “Inrut” dobila na tenderu, dobili smo odgovor da jeste.

"Zbog odličnih uslova koje hotel “Korali” i Sutomore nude za realizaciju programa Škole u prirodi, van zone saobraćaja, kompletna zaštita djece, sportski tereni, kao i zbog smještajnih kapaciteta, koji dozvoljavaju nerazdvojnost učenika i nastavnika", odgovorio je Burzan na pitanje zašto su odabrali “Korale”.

Prošle godine 120 eura

Direktorica “Štampar Makarija” Dragana Dmitrović kazala je “Vijestima” da je Školu u prirodi inicirao Savjet roditelja, na dobrovoljnoj je osnovi, a realizuje se nakon pisane saglasnosti roditelja.

"Hotelski smještaj - aranžman je na bazi punog pansiona sa užinom. Tender je bio objavljen u štampanim medijima. Škola i Savjet roditelja su izabrali ovu agenciju zbog kvaliteta ponude koja obuhvata prevoz modernim turističkim autobusima visoke klase, boravak učenika u renoviranom dijelu hotela, smještaj na bazi punog pansiona sa užinom. Pored toga jedan animator programa ima po razredu, zdravstvenu zaštitu - prisustvo ljekara u hotelu 24 časa, svi đaci su osigurani posebno za vrijeme škole u prirodi od strane agencije, blizanci plaćaju 75 odsto cijene aranžmana, a eventualno treće dijete iz iste porodice je gratis, dok je jedan gratis na svakog 20. tog plativog učenika", kazala je Dmitrović.

Ona je rekla da je ono što ih je opredijelilo za ponudu te agencije i pozitivno iskustvo odjeljenjskih starješina koje su boravile u navedenom hotelu, prije nekoliko godina, sa Školom u prirodi. Ona je kazala da je prošle godine Škola u prirodi trajala pet dana i koštala 120 eura. To isto je “Vijestima” potvrdila i predsjednica Savjeta roditelja, Zoja Bojanić -Lalović .

Galerija

Bonus video: