Za rekonstrukciju u skladištu municije u Brezoviku 300.000 eura

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i otpravnik poslova Ambasade Njemačke u Crnoj Gori Olaf Poeške potpisali su Ugovor
0 komentar(a)
Olaf Poeške, Milica Pejanović Đurišić, Foto: Ministarstvo odbrane
Olaf Poeške, Milica Pejanović Đurišić, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 17.07.2014. 20:16h

Njemačka je donirala 300 hiljada eura za rekonstrukciju tri objekta u skladištu municije Brezovik u Nikšiću.

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i otpravnik poslova Ambasade Njemačke u Crnoj Gori Olaf Poeške potpisali su danas Ugovor o donaciji između Vlade Crne Gore i Vlade Njemačke.

Ugovor se, kako je saopšteno iz Ministarstva, odnosi na rekonstrukciju tri objekta u skladištu municije Brezovik u Nikšiću u iznosu od 300 hiljada eura.

"Ministar Pejanović-Đurišić zahvalila se na donaciji i istakla da je prioritet Vlade Crne Gore da osigura bezbjedno okruženje za građane Crne Gore, te da će ova donacija doprinijeti ispunjenju tog cilja", kaže sae u saopštenju.

Ona je rekla i da je projekat dokaz kvalitetne saradnje sa Njemačkom koja je, dodaje se, prepoznata kao važan i pouzdan partner Crne Gore na putu evroatlantskih integracija.

"Poeške je istakao da se na ovaj način intenzivira saradnja između Crne Gore i Njemačke u oblasti bezbjednosti. Donacija je dokaz kontinuirane podrške koju Njemačka pruža Crnoj Gori na njenom putu ka ostvarenju članstva u NATO, i takođe doprinosi ukupnoj modernizaciji Vojske Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, realizacija Ugovora o donaciji omogućiće rekonstrukciju objekata u cilju povećanja kapaciteta i ispunjavanja propisanih standarda za čuvanje i skladištenje municije u Vojsci.

"Na osnovu prethodnog Ugovora o donaciji Vlade Njemačke iz 2012. godine u iznosu od 200 hiljada eura, do sada su rekonstruisana dva objekta u skladištu municije Brezovik”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: