Za rezervoar u Gradiošnici 550 hiljada eura

Novi rezervoar za vodu u Gradiošnici ima zapreminu 2.000 metara kubnih, a puniće se iz regionalnog vodovodnog sistema
900 pregleda 0 komentar(a)
Radovi u Gradiošnici, Foto: Uprava javnih radova
Radovi u Gradiošnici, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova na teritoriji tivatske opštine projekat, za koji će Vlada iz državnog budžeta izdvojiti 546.660 eura. Riječ je o izgradnji rezervoara za vodu u naselju Gradiošnica, koji će, sudeći prema trenutnoj dinamici radova, biti završen u ugovorenom roku - u avgustu ove godine.

“Priključenjem ovog objekta na vodovodnu mrežu u značajnoj mjeri će se riješiti pitanje snabdijevanja vodom područja od Župe do aerodroma, Gradiošnice, Vrijesa, Dumidrana, Mrčevca, Brdišta, Solila, kao i područja Svetog Marka. Pored toga, voda će iz rezervoara teći i prema lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja golf terena”, kazao je “Vijestima” savjetnik za odnose sa javnošću Uprave Goran Škatarić.

Novi rezervoar za vodu u Gradiošnici ima zapreminu 2.000 metara kubnih, a puniće se iz regionalnog vodovodnog sistema. Izvođač radova, podgoričko preduzeće “Bauer”, završio je zemljane radove, čime su stvoreni uslovi da se narednih dana pređe na izgradnju betonske konstrukcije.

“Ugovor sa izvođačem potpisan je prije godinu, ali su radovi morali da sačekaju rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, za koja je bila zadužena Opština. Vlada je proteklih mjeseci izmirila oko 30 odsto sredstava prema izvođaču radova”, pojasnio je Škatarić.

Bonus video: