Za sanaciju krova na Sportsko centru "Morača" treba 150 hiljada eura

U pojedinim zonama je došlo do formiranja „klobuka“ ispod hidroizolacionih traka, što je dokaz prisustva vode i pare
3 komentar(a)
Sportski centar "Morača", Foto: Luka Zeković
Sportski centar "Morača", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.08.2016. 19:26h

Preduzeće „Sportski objekti” raspisalo je tender za izvođenje radova na hidroizolaciji krova velike dvorane u Sportskom centru “Morača”, po sistemu „ključ u ruke”.

Tender je procijenjene vrijednosti sa uračunatim PDV-om 150.000 eura.

Iznos od 150.000 eura je za tu namjenu opredijeljen budžetom Glavnog grada za 2016. godinu.

U dokumentaciji se navodi da je na krovu, koji je ukupne površine 4.448 metara kvadratnih, došlo do smicanja i povlačenja, odnosno do razdvajanja na spojevima traka.

„To je posebno izraženo na strmim bočnim zonama i to na sve četiri strane objekta, kao i na grbenom dijelu krova”, navodi se u dokumentu.

U pojedinim zonama je, kako se navodi, došlo do formiranja „klobuka“ ispod hidroizolacionih traka, što je dokaz prisustva vode i zarobljene pare. Zbog dotrajalosti, hidroizolacija se lako probija, što, kako se navodi, uzrokuje procurivanje.

„Sve navedene pojave su izraženije na južnoj strani krova, gdje se takođe uočava veći stepen raspucalosti i procesa starenja hidroizolacije usljed vrlo intenzivne insolacije i UV zračenja, što povećava vjerovatnoću prodora vode ispod krovnog pokrivača i ugrožavanje termoizolacionog sloja”, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Ponuđačima će, kako se navodi, biti omogućen detaljan uvid u postojeće stanje krova hale. Na njihov eventualni zahtjev biće dozvoljeno i probno uzorkovanje i lokalno otvaranje na pojedinim djelovima krova radi dobijanja podataka za što kvalitetnije sanaciono rješenje, uz uslov da ponuđač sanira ispitna mjesta.

Ponude se predaju radnim danima od devet do 15 sati, zaključno sa sedmim septembrom do 10 sati.

Javno otvaranje ponuda održaće se istog dana u 11 sati, u prostorijama Društva „Sportski objekti”.

Bonus video: