Za stručni ispit još godinu dana

Ispit će polagati sekretari za društveni rad, pravnu zaštitu i privredu Đorđe Pribilović, Nikola Plamenac i Marko Marković
102 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.12.2017. 19:39h

Upravni inspektor Ministarstva javne uprave konstatovao je da su budvanski opštinski funkcioneri legitimno imenovani, te da su otklonjene nepravilnosti na koje je gradonačelniku Draganu Krapoviću ukazao sredinom maja.

To stoji u najnovijem zapisniku o inspekcijskoj kontroli koja je sprovedena 8. decembra.

Upravni inspektor konstatovao je u maju da u dosijeima određenih novoimenovanih budvanskih funkcionera nema dokaza o završenom VII -1 nivou kvalifikacije obrazovanja, kao ni odgovarajućeg dokaza o položenom stručnom ispitu i potrebnom radnom iskustvu. Za određeni broj imenovanih osoba konstatovano je da nisu legitimno imenovana, jer radna mjesta nijesu sistematizovana, odnosno utvrđena aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji.

Nakon detaljnog pregleda svih dosijea imenovanih funkcionera, inspektor je odobrio da se u roku od 12 mjeseci, za one koji to nijesu još uradili, polože stručni ispiti. Taj zahtjev Opštine inspektor je usvojio i dao rok do narednog decembra da svi imenovani funkcioneri polože ispite. Kako je konstatovao inspektor, sekretar za investicije Božo Vavić je u svom dosijeu dostavio dokaz da je još prije tri decenije završio visoku stručnu spremu, stekao potrebno radno iskustvo, kao i položio pravosudni ispit. Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović je dostavio uvjerenje o visokom obrazovanju na Poslovnom i Pravnom fakultetu u Beogradu, sekretari za društvene djelatnosti, pravnu zaštitu i privredu Đorđe Pribilović, Nikola Plamenac i Marko Marković obavezni su da u roku od godinu polože stručni ispit. Za načelnika Službe za naplatu komunalija Ninoslava Kaluđerovića prezentovan je dokaz da je stekao potrebno radno iskustvo. Sekretari za komunalno stambene poslove i urbanizma Srđan Gregović i Stevo Davidović su zakonito imenovani za svoja radna mjesta za šta su donijeta rješenja. Načelnica za javne nabavke Tanja Kapisoda koja je imenovana na to mjesto dostavila je dokaz o potrebnom radnom iskustvu. Šef kabineta predsjednika Opštine Zdravko Pavlović dostavio je dokaz da je još prije deset godina položio stručni ispit.

Bonus video: