Za sudije pet novih automobila

Kako se ističe u specifikacijama ugovora, službeni automobili koje će voziti sudije Ustavnog suda moraju imati aerbeg, radio MP3, USB ulaz, klima uređaj i elektropodesive retrovizore sa grijačima. Službeni automobili, kako se pojašnjava, moraju imati i prednja i zadnja svjetla za maglu
63 pregleda 9 komentar(a)
Ustavni sud, Foto: Savo Prelević
Ustavni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2018. 19:53h

Ustavni sud će dobiti pet novih vozila za 67.000 eura, uz zamjenu za četiri korištena automobila. U odluci suda navodi se da će automobili biti nabavljeni kod kompanije “Osmanagić CO”.

Odlukom je predviđeno da se iz voznog parka suda toj kompaniji ustupe četiri “opel astre” iz 2009. godine sa bezinskim motrom uz doplatu od 67 hiljada eura. Navodi se da nova vozila, između ostalog, moraju imati dizel motor i biti crne metalik boje. Kako se ističe u specifikacijama ugovora, službeni automobili koje će voziti sudije Ustavnog suda moraju imati aerbeg, radio MP3, USB ulaz, klima uređaj i elektropodesive retrovizore sa grijačima. Službeni automobili, kako se pojašnjava, moraju imati i prednja i zadnja svjetla za maglu. Ugovorom je predviđeno i da vozila moraju biti isporučena najkraće za dvije godine kao i da imaju garanciju od dvije godine bez ograničenja kilometraže. Ističe se i da je 10.472 eura ukupna vrijednost polovnih vozila koje sud ustupa podgoričkoj kompaniji. Prosječna procjenjena vrijednost svakog automobila je oko 2.500 eura. U voznom parku Ustavnog suda nalazi se osam automobila.

Na sajtu Ustavnog suda se navodi da “opel astre” voze sudije Budmir Šćepanović, Hamdija Šarkinović, Desanka Lopičić, Mevlida Muratović, Milorad Gogić i Miodrag Iličković, dok je službeno vozilo predsjednika Ustavnog suda Dragoljuba Draškovića “audi A4” star deset godina. Generalni sekretar Ustavnog suda Biljana Damjanović vozi “audi A6” star dvije decenije, dok se u voznom parku nalazi i “škoda oktavija” iz 2013. godine koju vozi službenik suda.

Bonus video: