"Za svako dobro": Za realizaciju najboljih projekata Telekom će izdvojiti 30.000 eura

Iz Telekoma su objasnili da, osim njihovih predstavnika, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima
110 pregleda 0 komentar(a)
Za svako dobro, Foto: Telekom
Za svako dobro, Foto: Telekom
Ažurirano: 14.11.2016. 15:00h

Na konkurs “Za svako dobro” prijavilo se 33 projekta, a Telekom će za realizaciju šest najboljih izdvojiti 30 hiljada eura.

“Među šest najboljih projekata na Telekomovom konkursu "Za svako dobro" su "Mediteranski vrt” (nevladina organizacija (NVO) “Udruženje ljubitelja Gorice i prirode”), “Jednaka šansa za sve” (NVO Budi human), “Sunce tebi, sunce meni” (Fondacija Ognjen Rakočević) i „Izviđaštvo za sve“ (NVO Odred izviđača „Njegoš“)”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je na predstavljanju 11 projekata u finalu odlučeno da među šest najboljih uđu i “Ciklograd - crowdsourced web servis za bicikliste” (NVO Biciklo.me) i “Zajedno - do logopedskog kabineta” (NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju "Nova nada-new hope").

Kako se navodi, “Za svako dobro” dugoročna je inicijativa Telekoma u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje treću godinu.

“Ove godine su na konkurs prijavljena 33 projekta. Uključujući i ovogodišnje pobjednike, kroz program “Za svako dobro” podržano je 16 projekata od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 90 hiljada eura”, saopštili su iz Telekoma.

Iz te kompanije su kazali da na taj način podržavaju i promovišu društveno odgovorne projekte iz različitih oblasti koje su važne za razvoj crnogorskog društva - obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Iz Telekoma su objasnili da, osim njihovih predstavnika, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima.

Članovi komisije za donacije su direktor za korporativnu strategiju i komunikaciju Telekoma Marko Stojović, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo Anica-Maja Boljević, direktorica marketinga nezavisnog dnevnika Vijesti Branka Pavlović, koordinatorka projekta Program za mlade Ujedinjenih nacija Jelena Miljani i direktor za poslovni segment u Telekomu, Dušan Banović.

“Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata bili su relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost )”, kaže se u saopštenju,

Bonus video: