Za zgradu psihijatrije u Nikšiću 183 hiljade eura

Neophodan novac za rekonstrukciju obezbijeđen je donacijom iz zaostavštine Milorada Perovića, koji je sredstva opredijelio za nikšićko zdravstvo
5 komentar(a)
Nikšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.05.2014. 20:23h

Zgrada psihijatrije u Nikšiću, izgrađena 1927. godine, biće potpuno rekonstruisana i adaptirana, za šta je obezbijeđeno oko 183 hiljade eura.

Neophodan novac za rekonstrukciju obezbijeđen je donacijom iz zaostavštine Milorada Perovića, koji je sredstva opredijelio za nikšićko zdravstvo.

Direktor nikšićke Opšte bolnice doktor Ilija Ašanin kazao je da je glavni projekat urađen, tender će biti raspisan sledeće sedmice, dok je završetak radova planiran za septembar.

„Psihijatrija će izgledati kao zgrada Internog odjeljenja i sve će biti adaptirano, a imaće i potpuno novi enterijer. Novina je da će Psihijatrija dobiti urgentni dio gdje će pacijenti moći da prime terapiju, zadrže se nekoliko sati, kao u dnevnoj bolnici, i vrate kući“, kazao je Ašanin na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nakon završetka tog posla, preostaje adaptacija Odjeljenja ginekologije i porodilišta, čime će nikšićka bolnica u potpunosti imati najsavremenije uslove za smještaj pacijenata.

Bonus video: