Žabljački osnovci na Svjetskim dječijim igrama u Rusiji - Vijesti.me
ČETVORICA UČENIKA OŠ "DUŠAN OBRADOVIĆ"

Žabljački osnovci na Svjetskim dječijim igrama u Rusiji

Andrerej Stijepović, Srđan Popović, Viktor Stijepović i Dalibor Pedović takmičiće se basketu, tri na tri, a predvodi ih njihov nastavnik Đorđije Mirković

Žabljački osnovci pred put u Rusiju
Žabljački osnovci pred put u Rusiju (Foto: Privatna arhiva)

Četvorica učenika OŠ "Dušan Obradović" iz Žabljaka otputovali su jutros u ruski grad Ufi, gdje će do 14. jula učestvovati na Svjetskim dječijim igrama, nezvaničnoj školskoj olimpijadi.

Andrej Stijepović, Srđan Popović, Viktor Stijepović i Dalibor Pedović takmičiće se basketu, tri na tri, a predvodi ih njihov nastavnik Đorđije Mirković.  

Sa njima su otputovali direktor Škole Zoran Vojinović i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević koji će prisustvovati sastancima i seminarima predviđenim programom manifestacije.

"Na igrama učestvuju đaci škola iz  brojnih država i gradova svijeta. Naša škola i naš grad predstvljaju našu državu i punopravan su član ove asocijacije.  Bićemo dostojni predstavnici i, nadam se, postići dobre rezultate. Ipak, glavni cilj igara je međusobno druženje, upoznavanje sa vršnjacima iz drugih krajeva svijeta, njihovim kulturama i običajima", kazao je pred polazak Zoran Vojinović.

Dječije olimpijade počele su 1969. godine a žabljački osnovci svoj debi imali su u ljeto 2015. na igrama u Alkmaru. Malo je nedostajalo da se januara naredne godine vrate sa medaljama iz Insbruka sa takmičenja u zimskim sportovima. 2017. godine bili su učesnici igara u Kaunasu a prošle godine u Jerusalimu.


Vidi sve komentare