Žabljak: 300 učesnika na skupu o informacionim tehnologijama

Subotnji dan iskorišćen je za pohod na Savin kuk u čemu je učestvovalo nekoliko desetina gostiju
155 pregleda 0 komentar(a)
informatičari, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
informatičari, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 05.03.2017. 12:48h

Oko 300 učesnika 22. po redu naučno – stručnog skupa „Informacione tehnologije-sadašnjost i budućnost 2017.“ u subotu su završili šestodnevni rad na Žabljaku u čemu ih je podržalo još oko 200 kolega koji su učešće uzeli putem linka.

Svakodnevni prije i poslijepodnevne sesije u hotelima „Žabljak“ i „Gorske oči“, svojim kvalitetnim radom opravdale su očekivanja organizatora. A svoje slobodno vrijeme koristili su u šetnji do Crnog jezera, ovdašnjih skijališta i lokala, čime su produžili sezonu i gotovo prazan Žabljak učinili turistički aktivnim.

Kako to dolikuje pravim domaćinima, subotnji dan iskorišćen je za pohod na Savin kuk u čemu je učestvovalo nekoliko desetina gostiju. Usponom za nezaborav i rastanak do naredne godine rukovodio je prof. dr Božo Krstajić. Znanje o zavičaju mu nije nedostajalo pa je gostima ispričao sve o Durmitoru i ovom njegovom vrhu uz odmor i osvježenje na Savinoj vodi.

Njihove utiske prenijela je doc. dr Tatjana Stanivuk iz Splita, čestitajući na zanimljivom odabiru tema kao i na izrazito kvalitetnoj organizaciji same konferencije, neposrednost samih organizatora, mogućnost upoznavanja dobrih i kvalitetnih ljudi, sličnost izlagača , kao i puno zanimljivih diskusija, najveća su vrijednost ove konferencije.

"S obzirom da sam prvi put, ne samo na vašoj konferenciji, već i na Žabljaku, ne mogu a da ne iznesem svoje divljenje prema prirodnim ljepotama Durmitora gdje se smjestio ovaj gradić. Jednostavno moram reći da nijesam u stanju svu tu ljepotu prenijeti na ovaj papir. Zato vjerujem da će oni koji ovo pročitaju sljedeće godine biti sa nama; kažem sa nama, jer, eto mene opet. I za kraj, još jednom hvala što ste na ovako predivnom mjestu uspjeli skupiti različite ljude koji su se divno družili, razmjenjujući znanja, iskustva i želju da se ovakav spoj profesionalnih i prijateljskih odnosa nastavi", kazala je na rastanku Tatjana Stanivuk

Bonus video: