Žabljak: Bez vode ugostiteljski objekti na Savinom kuku i sela koji se snabdijevaju sa izvorišta Sopot

Od subote popodne zaposleni na skijalištu i predstavnici izvođača radova samoinicijativno rade na otklanjanju kvara
1370 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2019. 16:03h

Ugostiteljski objekti skijališta Savin kuk i sva poddurmitorska sela koji se sa vodom snabdijevaju sa izvorišta Sopot, od subote su bez vode.

Zvanično nijesmo mogli doći do informacije zbog čega su suve česme tamošnjih potrošača.

Po jednoj verziji došlo je do začepljenja cijevi koja vodi od izvorišta do glavne kaptaže, a po drugoj vode nema zbog havarije cjevovoda do koje je došlo prilikom izvođenja radova na novom vodovodu koji imaju dodirnih tačaka sa ovim koji je do juče bio u funkciji.

Direktor žabljačkog Komunalnog preduzeća Radovan Bošković kaže da nemaju ingerencije nad tim infrastrukturnim objektom nakon što je prošle godine Ustavni sud Crne Gore poništio odluku Skupštine opštine (SO) Žabljak o davanju tog vodovoda na upravljanje i održavanje preduzeću kojim rukovodi.

Od subote popodne zaposleni na skijalištu i predstavnici izvođača radova samoinicijativno rade na otklanjanju kvara.

Uvjeravaju da će potrošači dobiti vodu do ponedjeljka ujutro

Ustavni sud je po žalbi MZ "Komarsko pošćenski kraj", kome je vodovod pripadao, poništio odluku SO Žabljak o ustupanju tog vodovoda na upravljanje i održavanje Komunalnom preduzeću.

Više predstavnika organa te mjesne zajednice nije odgovaralo na telefonske pozive "Vijesti" kako bi se došlo do podatka o kvaru i dinamici popravke i drugim podacima vezanim za ovaj problem.

Bonus video: