Žabljak: Djeci objašnjavano kako da se ponašaju u slučajevima prirodnih katastrofa

Ovom edukacijom zadovoljan je i direktor škole Zoran Vojinović i pod tim utiscima najavljuje urganizovanje takvog predavanja i za ostale razrede u školi kojom rukovodi
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2015. 11:59h

Povodom 13. oktobra, međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, pripadnici Opštinske službe zaštite i spašavanja bili su u OŠ "Dušan Obradović" gdje su učenicima četvrtog i petog razreda održali predavanja o načinima za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa i o pojavama koje nastaju djelovanjem prirodnih sila.

"U trajanju od jednog školskog časa djeci je objašnjavano kako treba da se ponašaju u slučajevima prirodnih katastrofa, posebno prilikom požara sa akcentom ako djeca u takvoj situaciji borave u zatvorenom prostoru i o načinu aktiviranja protivpožarnih aparata. Razgovarali smo i o postupanju u slučajevima tehničko-tehnoloških katastrofa. U tom kontekstu ukazivali smo i na prevenciju odnosno kako da se ponašaju da do požara ne dođe", kaže komandir Opštinske službe zaštite i spašavanja Drago Popović i ističe veliko interesovanje ovog dijela žabljačkih osnovaca najviše ispoljenjo prilikom demonstracije rada sa vatrogasnim vozilom.

Ovom edukacijom zadovoljan je i direktor škole Zoran Vojinović i pod tim utiscima najavljuje urganizovanje takvog predavanja i za ostale razrede u školi kojom rukovodi.

Galerija

Bonus video: