Žabljak: Konstantini Maraš uručena zahvalnica za humanost

Konstantina je, zahvaljujući se kratko odgovorila da su joj za taj humani čin stigla brojna priznanja ali da joj je ovo najdraže jer je njeno porijeklo iz ovih krajeva
952 pregleda 0 komentar(a)
Maraš i Vukićević, Foto: Obrad Pješivac
Maraš i Vukićević, Foto: Obrad Pješivac

Nikšićanki Konstantini Maraš, koja je, u novembru prošle godine, donirala bubreg sugrađaninu Iliji Bulajiću, predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, uručio je Zahvalnicu za najuzvišeniji gest ljudske humanosti i čovjekoljublja i novčanu nagradu.

Humanoj Nikšićanki zahvalnica je uručena na sjednici SO Žabljak koja je održana 04. aprila.

"Ti si istinska heroina našeg doba, u vremenu sveopštag otuđenja. Ponosni smo što imamo ovakve ljude, i, ako neko bude pisao primjere čojstva i junaštva ovog vremena, siguran sam da će tvoje ime zauzimati značajno mjesto", kazao je tom prilikom Veselin Vukićević.

Konstantina je, zahvaljujući se kratko odgovorila da su joj za taj humani čin stigla brojna priznanja ali da joj je ovo najdraže jer je njeno porijeklo iz ovih krajeva.

Za najvišu nagradu Opštine Žabljak iz oblasti humanosti Konstantinu je kandidovala nikšićka NVO “Happy life”. Pobrojane su brojne humanitarne aktivnosti u kojima je Konstantina aktivno učestvovala. A ona i dalje predano radi na pomaganju ljudima koji su u stanju socijalne i zdravstvene potrebe.

Bonus video: