Žabljak: Masovna porodična tuča, batine dobio advokat

Tuča je bila takvih razmjera da je pozvana policija koja je sve aktere privela a postupak se morao prekinuti
524 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 00:15h

Advokat Radovan Vukmanović iz Ulcinja, prebijen je juče oko 12 časova u mjestu Tmajevca kod Žabljaka u toku razgraničenja kupljene zemlje između braće Dragoljuba i Miodraga Vukićevića iz Ljubljane.

Napadu na advokata prethodila je tuča između braće Vukićevića i članova njihovih porodica, a posmatrali su je sudija Osnovnog suda sa Žabljaka, sudski službenik, vještak i advokati koji su bili na terenu zbog diobe parcele Vukićevića.

Prijavom policije obuhvaćena su Miodragova djeca Ana i Boris i Dragoljubova supruga Snežana. Tužilac je našao i elemente krivičnog djela pa je protiv dvoje aktera tuče podnijeta krivična prijava za djelo lake tjelesne povrede korišćenjem predmeta.

Advokata izudarao Miodrag

Opisujući kako se dogodio incident, advokat Vukmanović je "Vijestima" ispričao da ga je izudarao Miodrag Vukićević i njegov sin. On je ispričao da je sa svojom strankom Dragoljubom Vukićevićem, koja je tužilac u ovom sportu, juče oko 11 časova izašao na lice mjesta u blizini hotela "Bjelobor" u mjestu Majevica kod Žabljaka.

Predmet spora je, kako je objasnio advokat Vukmanović punovažnost kupoprodajnih ugovora, a odnosi se na kupovinu zemljišta u površini od 6,5 hiljada metara kvadratnih i to 1994. godine i 2003. godine.

U jednom momentu Miodrag Vukićević i njegov sin su gurnuli Dragoljuba Vukićevića na ogradu i tu ga udarali besprekidno minut-dva

"Izašli smo na lice mjesta da vidimo tu zemlju. Da bi pokazao granice dokle je prodata zemlja, sa nama je bio i Obrad Stevović, stariji čovjek koji je prodao zemlju. U jednom momentu Miodrag Vukićević i njegov sin su gurnuli Dragoljuba Vukićevića na ogradu i tu ga udarali besprekidno minut-dva. Nakon toga, Miodrag Vukićević se okrenuo prema meni i pesnicom me udario u čelo, da bi njegov sin prišao mi sa leđa i još dva puta me udario.

Dakle, ja sam pao na zemlju i izgubio svijest. Tu sam ostao nekoliko minuta bez svijesti. Kada sam se osvijestio, nijesam mogao da se pokrenem. Vidio sam da je Miodrag Vukićević sa sinom stajao iznad mene držeći u ruci manju policijsku palicu. Od dobijenih povreda i bolova nijesam mogao da mrdnem. Nedugo zatim, došla je policija i uhapsila nas je", kazao je advokat Vukmanović Radovan.

On je kazao da je predmet proslijeđen sudu za prekršaje u Pljevljima, te da dok je davao izjavu "Vijestima" čekao je da bude saslušan u sudu za prekršaje kao svjedok. Advokat je dodao da spor između braće Vukićević Dragoljuba i Miodraga, traje u Osnovnom sudu na Žabljaku od 2008. godine, dodajući da ga je na tim ročištima Miodrag provocirao, ali da on nije reagovao.

Begović ogorčen

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović u izjavi za "Vijesti" bio je veoma ogorčen zato što je napadnut advokat koji je obavljao svoju profesionalnu dužnost.

"Zvao sam telefonom vrhovnog državnog tužioca Crne Gore gospođu Ranku Čarapić i tražio da se ispita odgovornost zbog čega je napadnut advokat Radovan Vukmanović. Izrazio sam svoje nezadovoljstvo kako samim činom napada na advokata, tako i činom da je to kvalifikovano kao prekršaj, jer smatram da ima elemenata krivičnog djela.

Državni tužilac Ranka Čarapić je obećala da će sve provjeriti, te da će pozvati osnovnog državnog tužioca u Pljevljima da se ispita čitav slučaj da li ima elemenata krivičnog djela. Takođe, o svemu sam obavijestio i predsjednika vijeća za prekršaje Crne Gore Radovana Živkovića i sa svim ga detaljno upoznao. Advokatska komora Crne Gore će na svaki način zaštiti sve svoje članove.

U konkretnom slučaju na brutalan način je pretučen advokat Vukmanović koji je bio nezaštićen, a obavljao je službenu radnju pred Osnovnim sudom u Žabljaku, što je nedopustivo", kazao je advokat Begović, predsjednik Advokatske komore Crne Gore za "Vijesti".

"Ne bilo države u kojoj biju advokate pred sudijama a tužilaštvo ćuti. Ne bilo države u kojoj advokat leži u nesvijesti od batina, a počinioca vode u sud za prekršaje", kazao je juče "Vijestima" advokat Zoran Piperović, komentarišući napad na kolegu.

Galerija

Bonus video: