Žabljak: Organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi

Predjsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević učesnik je svake godine i kaže da su se sa zadovoljstvom odazvali, kako organizaciji tako i učešću u njoj. Kaže da bi trebalo razmisliti da se ovakve akcije, umjesto jednom, organizuju dva puta godišnje
1082 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac

Zavod za transfuziju krvi i Opštine Žabljak, četvrtu godinu za redom organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo oko 30 zaposlenih u lokalnoj samoupravi, Komunalnom preduzeću, Komunalnoj policiji, Elektrodistribuciji i i drugim kolektivima.

Akciju su danas obavile ekipe Zavoda za transfuziju krvi.

Predjsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević učesnik je svake godine i kaže da su se sa zadovoljstvom odazvali, kako organizaciji tako i učešću u njoj. Kaže da bi trebalo razmisliti da se ovakve akcije, umjesto jednom, organizuju dva puta godišnje.

Jedan od žabljačkih doajena ovog humanog poziva koj je već četiri decenije u dobrovoljnom davalaštvu krvi, Mirko Vuković kaže da je darivanje krvi najveća ljudska vrlina jer je to najbolji lijek čovjeku kome je zdravlje ugroženo ili mu to znači spas života.

Referent za dobrovoljno davalaštvo krvi u Zavodu za transfuziju Dražen Đurašković, današnju akciju na Žabljaku ocjenjuje uspješnom.

„Nove jedinice krvi dragocjene jer su potrebe tokom ljetnjih mjeseci značajno povećane a odziv dobrovoljnih davalaca smanjen zbog godišnjih odmora. Ovaj grad veže tradicija dobrovoljnog davalaštva krvi i zadovoljstvo je što je Opština Žabljak prepoznala značaj uključivanja u dobrovoljno davalaštvo krvi i postala nam jedan od najozbiljnijih partnera. Ovo je dobar imput drugim sredinama u kojima još uvijek nije zašivjela ovakva aktivnost“, kazao je Đurašković.

Bonus video: