Žabljak u mraku, obustavljen saobraćaj ka Šavniku

Na saobraćajnicama nije bilo zavijanih vozila i putnika, rečeno je "Vijestima" u "Crnagoraputu" ali se u Šavniku i Žabljaku formiraju kolone jer policija ne dozvoljava kretanje. U Šavniku čeka i jedan autobus sa putnicima
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2015. 19:26h

Opština Žabljak ostala je oko 20 časova bez struje, zbog kvara na visokonaponskom dalekovodu.

Saobraćaj za sve kategorije vozila na putu Šavnik-Žabljak je obustavljen zbog sniježnih padavina, praćenih vjetrom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Problem nije izazvao novi snijeg kojeg je proteklih sati napadalo osam santimetara, već jaka mećava koja je premela puteve i prekinula saobraćaj od Žabljaka do Šavnika.

Na saobraćajnicama nije bilo zavijanih vozila i putnika, rečeno je "Vijestima" u "Crnagoraputu" ali se u Šavniku i Žabljaku formiraju kolone jer policija ne dozvoljava kretanje. U Šavniku čeka i jedan autobus sa putnicima.

Najproblematičnije je preko Jezerske površi gdje su usijeci napunjeni visokim naslagama snijega.

"Naša mehanizacija djeluje iz oba pravca. Krećemo se jedni drugima u susret kako bi obavili posao. Neizvjesno je kada će vozila krenuti jer nevrijeme ne posustaje. To će uslijediti tek kada se vrijeme stabilizuje, a mi učinimo da se saobraća bezbjedno", rečeno je "Vijestima" u "Crnagoraputu".

Iz tog preduzeća su saopštili da se iz Žabljaka prema Pljevljima, preko prevoja Kosanica saobraćaj odvija normalno kao i da prema Mojkovcu nema nikakvih problema jer nema novog snijega.

Snjegočistači Komunalnog preduzeća djeluju na glavnim gradskim saobraćajnicama i prema prioritetima do vitalnih objekata u Žabljaku. Služba zaštite i spasavanja nije zaprimila ni jedam poziv koji bi zahtijevao njihovu intervenciju.

Škole rade normalno kao i druge ustanove. Od jutros struje nema mjesni centar Njegovuđa i sva sela u šaranskom kraju. Ekipe električara nastoje da identifikuju i otklone kvarove. U gradu, osim kraćih ispada u pojedinim djelovima, nema problema u napajanju električnom energijom.

Potoci kroz Platije

Obilne padavine otežavaju saobraćanje kroz Platije, pošto se sa okolnih brada na cestu slijevaju potoci vode.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Loši vremenski uslovi zahtjevaju od svih maksimalnu opreznost

Na crnogorskim putevima jutros se zbog kiše saobraća usporeno po mokrim i klizavim putevima zbog čega se vozačima savjetuje oprezna vožnja,naročito na kritičnim dionicama poput mostova,nadvožnjaka i tunela.

Kakos u kazali, temperaturne promjene doprinose i učestalijoj pojavi odrona.

Loši vremenski uslovi zahtjevaju od svih maksimalnu opreznost u saobraćaju i upotrebu zimske opreme u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Na putevima na kojima se radi izmijenjen je režim voznje.

Na magistralnom putu Lipci - Grahovo u mjestu Krivošije, zbog miniranja, do 15. februara dolaziće do desetominutnih prekida za sva vozila od deset do 11 i od 15 do 16 sati.

Do sjutra, na putu Virpazar-Ostros saobraćaj će privremeno biti obustavljan za sve vrste vozila na deset minuta, od šest do 18 sati.

Galerija

Bonus video: