Žabljak: Upriličen prijem za takmičare i rukovodstvo Tekvondo kluba "Durmitor-Montenegro"

"Samo u prošloj godini naši takmičari su nastupili na 11 turnira u sedam država i u borbama odnosno formama osvojili 149 medalja, 53 zlatne, 49 srebrnih i 47 bronzanih. Pripalo nam je i 11 pehara", kazao je Zsolt Mate
770 pregleda 0 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Obrad Pješivac
Sa prijema, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.01.2019. 17:36h

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Žabljak Veselin Vukićević i Vidoje Tomčić, danas su upriličili prijem za takmičare i rukovodstvo Tekvondo kluba „Durmitor-Montenegro“ sa Žabljaka na kome su upoznati koliko je postignuto za 1,5 godinu postojanja najmlađeg ali i najmasovnijeg sportskog kolektiva.

O postignutim rezultatima, prisutne predstavnike lokalne uprave, roditelje, građane i predstavnike medija, upoznao je trener Zsolt Mate, mađarski stručnjak nosilac crnog pojasa 4. dan u tom sportu.

"Samo u prošloj godini naši takmičari su nastupili na 11 turnira u sedam država i u borbama odnosno formama osvojili 149 medalja, 53 zlatne, 49 srebrnih i 47 bronzanih. Pripalo nam je i 11 pehara. Ekipni pobjednici bili smo na turniru u Karlovcu, drugi na državnom šampionatu a u Zrenjaninu treći. Osam naših takmičara državni su prvaci, 14 je drugoplasiranih a 12 trećih. Samo sa internacionalnih takmičenja donijeli smo na Žabljak 58 medalja", kazao je Zsolt Mate.

On je dodao da je ekipa kluba učestvovala na balkanskom šampinonatu.

"Naša najbolja takmičarka Anđela Popović rangirana je na svjetskoj i olimpijskoj listi. Svojim kvalitetima Ivana Maksimović zavrijedila je stipendiju saveza. Naš najuspješniji takmičar je devetgodišnji Vuk Vujičić sa pet zlatnih medalja. Tik uz njega su Mihailo Vojinović, Strahinja Džaković, Anđela Simićević, Luka Dakić, Jovana Tomčić, Radomir Stijepović, Milica Kasalica, Tijana Đurđić, Luka Pavlović...",naveo je Zsolt Mate.

On je podsjetio da je u oktobru prošle godine klub bio dobar domaćin prvod „Durmitor open-a“ i da su, pored takmičara, veliki doprinos uspjesima na tatamiju doprinijeli njihovi roditelji, podrška opštinskih struktura što ih hrabri pred brojna takmičenja u ovoj godini.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević izražava zadovoljstvo uspjesima dječaka i djevojčica iz ovog kluba.

"Ponosni smo na njih i njihove uspjehe. Raduje masovnost djece ali je prisutno i zadovoljstvo kako se sanjima radi. Mi ćemo, u skadu sa mogućnostima pomagati oval ali i druge sportske kolektive na Žabljaku", kazao je Vukićević.

Bonus video: