Žabljak za zimsku sezonu neće moći da ponudi apsolutno ništa

"Skijališta i žičare koje ne rade, hoteli koji su razrušeni i na ivici propasti, manifestacije na snijegu kojih odavno nema, jasna su slika onoga šta nas čeka u prestojećoj zimskoj sezoni,” kazao je Šljivančanin
94 pregleda 13 komentar(a)
Darko Šljivančanin, Foto: Privatna arhiva
Darko Šljivančanin, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.09.2015. 12:05h

Postoji šansa da zimske turističke sezone na Žabljaku uopšte i ne bude uopšte, ocijenile su Demokrate, analizirajući hotelski smještaj i stanje žičare u zimskom turističkom centru.

Demokrate su posebno istakle primjer hotela “Jezera”.

“Hotel u kom su nekada gostovale svjetske zvijeze danas je gnijezdo pticama i napuštenim ljubimcima,” kazao je član Glavnog odbora Demokrata Darko Šljivančanin.

Dodao je da je nemarnost i neodržavanje hotela “Planinka” dovela hotel do faze raspada.

“Žičare Savin Kuk i Bosača, bolna su tačka zimskog turizma na Žabljaku. O rekonstrukciji i puštanju u rad žičare Bosača govori se godinama unazad ali, nažalost, to su samo priče i prazna obećanja, je do sada niko nije uložio niti jedan euro,” ocijenio je Šljivančanin.

Dodaje da samo ozbiljnim ulaganjima i rekonstrukcijom ove dvije žičare i revitalizacijom smučarskih staza ovaj zimski centar može krenuti linijom uspona.

Po statistici svake godine bilježi se porast broja gostiju na Žabljaku.

Šljivančanin se pita da li se stvarno broj povećava ili se statistikom zavarava narod. “To najbolje znaju građani ovog kraja. Žabljak u ovom trenutku za prestojeću zimsku sezonu neće moći da ponudi apsolutno ništa. Skijališta i žičare koje ne rade, hoteli koji su razrušeni i na ivici propasti, manifestacije na snijegu kojih odavno nema, jasna su slika onoga šta nas čeka u prestojećoj zimskoj sezoni”.

Na kraju se navodi da ako vlast smatra pomenute probleme zimskom ponudom Žabljaka, onda su “odlučili da Žabljak nestane sa turističke mape”. “Ako se ovim tempom kojim ide propast Žabljaka, nastavi propadanje, Žabljak će za desetak godina biti katun, prolazna stanica i izletiste”.

Bonus video: