Zabranjen skup Matice Boke na Svetom Stefanu

Iz Matice Boke su se zahvalili upravi hotela Sveti Stefan koja im je izašla u susret pripremama za organizovanje skupa, kao i stanovnicima Boke
4 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 18:27h

Matica Boke saopštila je da je Centar bezbjednosti Budva zabranio održavanje mirovnog skupa "Bokelji za mir među braćom", koji je, kako se navodi, posvećen pomirenju naroda u Ukrajini.

Skup je bio najavljen za nedjelju 18. maja na platou ispred ulaza u Sveti Stefan.

"Organizatorima skupa je došlo rješenje budvanske policije koje je potpisao glavni policijski inspektor Mijomir Bulatović u kome se navodi "da postoji stvarna opasnost da bi održavanje navedenog mirnog okupljanja bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine i da bi došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu". U rješenju se takođe navodi da bi skup mogao "ozbiljno ugroziti kretanje i rad većeg broja građana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Matica Boke 12.maja u zakonskom roku prijavila mirno okupljanje.

"Na skupu su trebali govoriti predstavnici Matice Boke, Udruženja srpsko – ruskog prijateljstva, mreže "Ne u rat – ne u Nato",ugledni publicisti, aktivisti i društveno angažovani pojedinci iz Boke. U muzičkom dijelu programa bio je najavljen hor "Svetog Vasilija Ostroškog" iz Kumbora", saopšteno je iz Matice Boke.

Dodaje se da je zabrana skupa u Svetom Stefanu od strane budvanske policije "inspirisana političkim, a ne bezbjedonosnim razlozima".

Iz Matice Boke su se zahvalili upravi hotela Sveti Stefan koja im je izašla u susret pripremama za organizovanje skupa, kao i stanovnicima Boke.

Bonus video: