Zabranjena vožnja bicikala, rolera i trotineta kroz Porto Montenegro od 19 do 23 časa

Djeca na rolerima, trotinetima i biciklima čest su prizor na oko kilometar dugom obalnom šetalištu koje spaja Seljanovo i Pine kroz Porto Montenegro, a koje je do sada bilo javna površina dostupana svim građanima i posjetiocima
395 pregleda 10 komentar(a)
Porto Montenegro (Novine), Foto: The Sojourn
Porto Montenegro (Novine), Foto: The Sojourn
Ažurirano: 13.07.2018. 19:20h

Brojni Tivćani i turisti sa malom djecom iznenađeni su kada su ih pripadnici obezbjeđenja elitnog naselja Porto Montenegro upozorili da je vožnja trotineta kroz kompleks zabranjena od 19 do 23 časa.

“Djeca ne smiju da voze trotinete kroz Porto u vremenu od 19 do 23 sata“, kazao je novinaru “Vijesti“ jedan od radnika firme “Securitas“ koji je prethodno zabranio desetogodišnjoj djevojčici da vozi trotinet.

Djeca na rolerima, trotinetima i biciklima čest su prizor na oko kilometar dugom obalnom šetalištu koje spaja Seljanovo i Pine kroz Porto Montenegro, a koje je do sada bilo javna površina dostupana svim građanima i posjetiocima.

Neprijatno iznenađeni građani komentarisali su zabranu djeci da voze trotinete, pitajući se što je sljedeće i da li će možda menadžment zabraniti i majkama sa dejcom u kolicima da se kreću po promenadi.

“Menadžment Porto Montenegra donio je odluku o zabrani voženja električnih automobila za zaposlene naselja, kao i trotineta, bicikala i rolera za posjetioce, samo na glavnoj promenadi... od hotela Regent do prodavnice Bonela, od 19 do 23h u julu i avgustu, isključivo zbog očuvanja bezbjednosti djece i odraslih, a na osnovu velikog broja žalbi Tivćana i gostiju. Kako gosti i posjetioci Porto Montenegra znaju, kroz nautičko naselje na dnevnom nivou u sezoni prođe izmedju 16.000 i 20.000 ljudi, zbog čega je donesena odluka o zabrani... Nema i neće biti nikakvih restrikcija za dječja ili invaldiska kolica”, saopšteno je “Vijestima” iz kompanije “Adriatic Marinas”.

Zabranom su, međutim, svi biciklisti, vozači rolera i trotineta isključeni iz cijelog kompleksa, jer je glavna promenada jedina šetačko-drumska veza uz more i svako ko tako želi da se kreće od Seljanova do Pina mora izaći iz Porto Montenegra i zaobići “zabranjeni pojas”.

Postavljanjem rampi i blokada, Porto Montenegro već godinama zabranjuje pristup u veći dio marine, iako to Zakon o morskom dobru zabranjuje.

Bonus video: