Zabrinjavajuća situacija u kampu Konik zahtijeva brzu reakciju

"Izvještaj oslikava težak i naporan rad svih nedležnih organa i međunarodnih subjekata koji su uspjeli da u proteklom periodu blagovremeno odgovore svim (...) izazovima"
2 komentar(a)
kamp Konik, Foto: Luka Zeković
kamp Konik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.12.2012. 15:11h

Zabrinjavajuća situacija u podgoričkom kampu Konik zahtijeva brzo i sinhronizovano reagovanje nadležnih organa i međunarodnih partnera kako bi se postigli infrastrukturni standardi neophodni za njegovo adekvatno funkcionisanje.

To je zaključeno na sjednici Koordinacionog odbora za praćenje implementacije Strategije za trajno rješavanje pitanja raseljenih i interno raseljenih lica, sa posebnim osvrtom na oblast Konik, koji je usvojio izvještaj o realizaciji mjera.

"Izvještaj oslikava težak i naporan rad svih nedležnih organa i međunarodnih subjekata koji su uspjeli da u proteklom periodu blagovremeno odgovore svim očekivanim ali i nepredviđenim izazovima", zaključio je potpredsjednik Vlade Duško Marković.

Na sjednici su pohvaljene mjere koje je realizovao Operativni tim za praćenje i koordinaciju aktivnosti povodom požara koji je zahvatio Kamp Konik I.

"Posebno imajući u vidu da je za manje od četiri mjeseca završen postupak postavljanja i useljavanja 212 stambenih kontejnera za 150 porodica sa ukupno 800 lica i time obezbijeđeno srednjeročno smještajno rješenje za sve porodice čije su barake izgorele u ovom požaru", kaže se u saopštenju.

Koordinacioni odbor utvrdio je Prijedlog Integrisanog akcionog plana za 2013. godinu u kojem je definisao mjere koje predviđaju nove zakonske aktivnosti, ali i intezivniju regionalnu i međunarodnu saradnju na iznalaženju trajnih i održivih rješenja za raseljena lica u Crnoj Gori.

Bonus video: