Zagoričani neće kontejnere ispred svoje kuće

Iz gradskog preduzeća „Čistoća“ potvrđeno je da su kontejneri uklonjeni sa dvije lokacije zbog negodovanja mještana
93 pregleda 0 komentar(a)
Zagorič, smeće, Foto: Luka Zeković
Zagorič, smeće, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.06.2016. 19:12h

Stanovnici iz Ulice Nikole Tesle u Zagoriču se žale da nemaju dovoljan broj kontejnera za odlaganje smeća.

U dužini od oko 500 metara nema kontejnera, iako je to gusto naseljena ulica, sa više desetina porodičnih kuća, ugostiteljskih objekata i par marketa. Na mjestima gdje su se nekada nalazili kontejneri, mještani i dalje odlažu otpad.

„Ovdje u blizini marketa „Bis“ bila su postavljena dva, tri kontejnera, ali ih nema već više od mjesec dana. Ljudi tu ostavljaju smeće i tu su obično gomile otpada jer nema nijedan kontejner u blizini“, kazala je mještanka.

Ista je situacija bila i sa kontejnerima u blizini raskrsnice Ulice Nikole Tesle i Iva Andrića, gdje su prema njenim riječima bila postavljena tri kontejnera. Razlog zbog čega su uklonjeni joj nije poznat, ali prepostavlja da su se građani, u blizini čijih placeva su ranije postavljeni, tražili da se uklone sa te lokacije.

Iz gradskog preduzeća „Čistoća“ potvrđeno je da su kontejneri uklonjeni sa ranijih lokacija zbog negodovanja mještana.

“S obzirom na to da je postojalo negodovanje pojedinih mještana iz ulica Iva Andrića i Nikole Tesle na postojeće lokacije kontejnera, preduzeće “Čistoća” je bilo prinuđeno da iste povuče sa dvije sporne lokacije”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Međutim, dodaje se da je na šest lokacija u predmetnim ulicama, raspoređen 21 kontejner, koji se, shodno utvrđenoj dinamici, prazne dva puta svakog dana, te da se redovno uklanjaju i nelegalno formirana odlagališta otpada sa ovog prostora.

“Navedeni problem nije prisutan samo u pomenutim ulicama, pa se Društvo sve češće susreće sa problemom negodovanja mještana zbog lokacije kontejnera”, saopšteno je iz “Čistoće”.

Problem objašnjavaju činjenicom da u pojedinim ulicama zbog nedostatka javnih površina, nije moguće odrediti lokaciju za postavljanje kontejnera.

Istovremeno, dok jedni traže da se kontejneri uklone, preduzeću “Čistoća” stižu i zahtjevi mještana za postavljanje novih kontejnera, međutim, navode da “niko ne želi da bude postavljen u blizini njegove kuće”.

Nadležni ovog preduzeća navode da se u ovakvim slučajevima trude da određivanjem najbližih lokacija, koje mještani mogu koristiti za odlaganje otpada, pronađu način kojim bi svim korisnicima pružili kvalitetnu uslugu.

Bonus video: