Zajednička akcija MZ Župa i OŠ "Dušan Bojović": Prikupili hranu za socijalno ugrožene

"Ovo je prva zajednička akcija i pokazala se veoma uspješnom. Zahvalio bih se prije svega roditeljima i djeci koji su na pravi način prihvatili unicijativu i sa velikim brojem proizvoda osnovnih životnih namnirnica pomogli da ova akcija uspije u pravom smislu", kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović
158 pregleda 0 komentar(a)
Prikupljanje hrane, Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Prikupljanje hrane, Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.11.2018. 09:11h

Prvi put zajedno Mjesna zajednica (MZ) Župa nikšićka i Osnovna škola (OŠ) "Dušan Bojović", u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta organizovali su akciju prikupljanja hrane za socijalno ugrožene porodice i pojedince.

Akciji su se odazvali učenici i roditelji OŠ "Dušan Bojović", kao i nastavno osoblje, a doprinos je dao i Savjet MZ.

"Ovo je prva zajednička akcija i pokazala se veoma uspješnom. Zahvalio bih se prije svega roditeljima i djeci koji su na pravi način prihvatili unicijativu i sa velikim brojem proizvoda osnovnih životnih namnirnica pomogli da ova akcija uspije u pravom smislu", kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Zahvalio se Crvenom krstu na uspješnoj saradnji i doskorašnjem sekretaru te organizacije, Miloradu Drekaloviću, koji je "dobročinjenjem uzdigao tu organizaciju na najviši nivo i koji je radom u Crvenom krstu na pravi način pokazao kako se treba odnositi prema socijano ugroženom stanovništvu".

Goran Damjanović, koordinator programskih aktivnosti u CK, kazao je da su tokom sabirne akcije prikupili namirnice za oko 70 paketa i da će uz hranu koju su prikupili Župljani moći da pomognu stotinjak porodica u stanju socijalne potrebe.

"Ova akcija je jedina ovakvog tipa na seoskom području. Sa ovom školom smo imali nekoliko akcija, a prije dvadesetak dana je organizovana slična akcija. U Župi imamo ogranak Crvenog krsta, veoma su aktivni i svake godine računamo da u ovom dijelu imamo pomoć", kazao je Damjanović.

Prema riječima direktorice škole, Vesne Mijušković, akcija prikupljanja hrane je samo dio aktivnosti koji se u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi realizuje tokom obilježavanja Dana Crvenog krsta.

"Tu su i edukativne radionice, uzeli smo učešće na likovnom i literarnom konkursu Crvenog krsta. I prilikom obilježavanja dana siromaštva takođe smo imali jednu akciju u saradnji sa Crvenim krstom", kazala je Mijušković.

Crveni krst će pakete sa namirnicima porodicama u stanju socijalne potrebe podijeliti krajem mjeseca, u toku Nedjelje Crvenog krsta.

Galerija

Bonus video: