Žalili se mještani i GO Golubovci

Građani su uglavnom imali primjedbe na prenamjenu površina iz stanovanja u mješovitu namjenu, ali i na korigovanje granica
548 pregleda 0 komentar(a)
Golubovci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Golubovci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.09.2016. 17:35h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada dobio je 86 pisanih primjedbi građana i firmi, na Nacrt DUP-a “Mahala”.

Primjedbe na Nacrt imala je i uprava Gradske opštine (GO) Golubovci , u čijem se dopisu navodi da posebnu pažnju treba obratiti na primjedbu odbora za gradnju kapele Mojanovići i ne dozvoliti prostiranje projekta kapele na privatno vlasništvo.

U primjedbi navode da je UP 156, koju čine površine za groblja potrebno proširiti i na katastarsku parcelu 2527, koja je u vlasništvu Grada. UP 122, namjene za sport i rekreaciju je, smatraju, potrebno proširiti na planirani parking, a saobraćaj u mirovanju riješiti podužno kako bi se planirao fudbalski teren.

“Na sjevernom dijelu UP 122 treba formirati novu UP za dom kulture, a za urbanističke parcele formirane na opštinskoj svojini planirati "centralne djelatnosti", "mješovitu namjenu" ili "stanovanje malih gustina" tamo gdje već postoje izgrađeni objekti“, navodi se u primjedbama GO.

Iz GO su tražili da se u dijelu saobraćaja, kompletno preuzme projekat rekonstrukcije puta M2 Podgorica - Petrovac od projektanta Biljane Ivanović i prenesu autobuska stajališta i oznake za njih.

Predstavnica firme “Montenegro petrol” Andrea Šuškavčević - Novović je tražila prenamjenu parcele iz "turizam i ugostiteljstvo" u "industrijske dijelatnosti" na osnovu ugovora o zakupu zemljišta za ovu namjenu. Aleksandar Klikovac iz “Klikovac osiguranja” je tražio da se briše put koji razdvaja dvije parcele, kao i da se poveća indeks zauzetosti i planira mješovita namjena.

Primjedbe mještana su se, uglavnom odnosile na prenamjenu površina iz stanovanja u mješovitu namjenu ili iz zelene površine u sport i rekreaciju, korigovanje granica i slično. Takve primjedbe su dostavili Duško Žujović, Momčilo Klikovac, Predrag Klikovac, Darko Radovana Nešković, Ljubica Vukčević, Sonja Rakčević, Milorad Vukčević, Zarija Čelebić i Ilija Klikovac.

Sekretarijatu su primjedbe dostavili i Dušan Tiodorović, Mirko Klikovac, Miodrag Vujačić, Savo Vukčević, Zlatko Matanović, Slobodan Popović, Zorica Rogošić, Milorad i Rodoljub Rogošić, Milan Bjelobrković i Zdravko, Dragoljub Miodrag Rogošić, Zoran Klikovac, Zdravko Bjelobrković, Čedomir Kavarić, Čedomir Maraš, Ljiljana Marković, Milje i Zarija Klikovac i Veselin Vujačić.

Primjedbe su dostavili i Slavo Stanović, Predrag i Zoran Klikovac, Milorad Stanović, Mladen Klikovac, Vladimir Maraš, Marselo Boljević, Ljubomir Novaković, Čedomir Popović, Radomir i Aleksandar Klikovac, Vojkan Klikovac, Jagoš Klikovac, Jovan Radinović, Milan Klikovac, Đorđije Klikovac, Stanko i Dragica Bjelobrković, Vukota Mugoša, Vesko Peličić, Veselin Radović, Ljuiđ Junčaj i Svetozar i Slobodanka Klikovac. Sekretarijatu su pisali i Vaso Cicmil, Radomir Stanković, Velimir Paunović, Marko Paunović, Simo Boljević, Miodrag Bjelobrković, Dobroslav Maraš, Duško Klikovac, Ljubo Bašanović, Olga Lutovac, Milica Sladaković, Dušan Maraš, Vesko Bjelobrković, Dražen Bjelobrković, Mirjana Čelebić, Željko Novaković, Mladen Skrobanović, Petar Vojvodić, Petar Domazetović, Marina Peličić, Dragomir Klikovac, Ivan Leković i Ljiljana Klikovac.

Bonus video: