Zaplijenjeno oko 24 kubika drvne građe sa nepropisnom dokumentacijom

Zajednička akcija Vladinog tima i OB Žabljak
1080 pregleda 1 komentar(a)
Zaplijenjena građa, Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Zaplijenjena građa, Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Vladin Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu i OB Žabljak zaplijenili su oko 24 kubika drvne građe koja je bila stavljena u promet sa nepropisnom dokumentacijom, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Tom prilikom utvrđeno je da je B.I. iz Nikšića trasportovao građu tehničkog drveta koja je otpremljena sa područja PJ Pljevlja. Osnovana je sumnja da je B.I. vršio nelegalan transport drvne građe crnog bora, bez propisne dokumentacije, sa teritorije PJ Pljevlja, a koje je po rješenju te šumske uprave putem maloprodaje dato na korišćenje stanovništvu koje živi u ruralnom području", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva poručuju da će protiv odgovornih u cijelom lancu “od šume do puta” biti pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima.

Dodaju da je zaplijenjena građa propisno privremeno oduzeta do okončanja postupka i smještena u lokalnom prerađivačkom pogonu na Njegovuđi.

Napominju da se ovih dana vrši pojačan nadzor na svim prevoznicima drvne građe na teritoriji svih opština od strane nadležnih organa i da će svi prekršaji ove ili slične prirode biti sankcionisani.

Bonus video: