Zaposleni Pivare "Trebjesa" pomažu ugrožene u poplavama

Pivara „Trebjesa“ prethodno je uputila donaciju vrijednu 20.000 eura za poplavljena područja Srbije i Bosne i Hercegovine
0 komentar(a)
Topčić polje, Foto: Beta/AP
Topčić polje, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2014. 11:49h

Zaposleni Pivare "Trebjesa" u akciji koju su samoinicijativno pokrenuli prethodnih dana u kompaniji prikupili su 5.580 eura za stanovništvo područja Srbije i Bosne i Hercegovina koja su stradala u nedavnim poplavama, saopšteno je iz kompanije.

"Pored donacije koju je kompanija opredijelila za poplavljena područja, zaposleni Pivare odlučili su da se organizuju i kao kolektiv pruže pomoć našim komšijama kojima su domovi i cijela infrastruktura oštećeni ili potpuno uništeni. U situaciji koja je zadesila Srbiju i Bosnu i Hercegovinu neophodna je pomoć svih velikih privrednih subjekata, ali nije i dovoljna. Potrebno je i da svi kao građani damo mali doprinos. Vodeći se tom mišlju, izdvojili smo dio od naših primanja u svrhu pomoći onima kojima je to sada najpotrebnije. Drago nam je što je inicijativa došla od zaposlenih, jer potvrđuje da kao tim dijelimo iste vrijednosti, među kojim su humanost i solidarnost na prvom mjestu“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova Pivare „Trebjesa“.

Pivara „Trebjesa“ prethodno je uputila donaciju vrijednu 20.000 eura za poplavljena područja Srbije i Bosne i Hercegovine.

Bonus video: