Zar Opština Danilovgrad nema zemljište za groblje?

Velimir Đoković iz Nove kaže da je trebalo objaviti javni konkurs ili oglas, kako bi se prijavili oni koji imaju zemlju
195 pregleda 5 komentar(a)
Veselin Mitrović, Foto: Screenshot (YouTube)
Veselin Mitrović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.10.2014. 20:01h

Vijest da će se novo gradsko groblje u Danilovgradu graditi na parceli koja je bila u vlasništvu odbornika Demokratske partije socijalista Veselina Mitrovića u Veljem Polju, nije iznenadila opozicione odbornike u tom gradu. Ipak, oni su ocijenili da se za kupovinu parcele moglo naći drugo rješenje. Više njih juče je nezvanično komentarisalo da su "sumnjali da se krčka upravo ovakav scenario", da zemlja bude otkupljena od Mitrovića. On će na ime oštete za zemlju dobiti 120.000 eura.

Njegove tri parcele, ukupne površine 14.721 kvadratni metar, eksproprisane su na zahtjev direktora JP-a Komunalno Zdravka Simovića, bez prethodne procjene vrijednosti. Čitav posao odradio je načelnik danilovgradske Područne jednice Uprave za nekretnine Dragan Džaković. Simonović je predlog za eksproprijaciju podnio nakon što je Skupština opštine Danilovgrad usvojila odluku o donošenju Prostorno-urbanističkog plana, čak i prije nego je to preduzeće dobilo novac za plaćanje zemljišta.

"Vijesti" su, pozivajući se na nezvanične izvore iz Uprave za nekretnine, objavile da je Džaković prilikom postupka eksproprijacije “progledao kroz prste” na neispunjavanje nekoliko Zakonom predviđenih stavki. Simonović je predlog obrazlažio time da "smatra" da je PUP-om utvrđen javni interes za izgradnju groblja upravo na Mitrovićevoj parceli.

Velimir Đoković, član Glavnog i Izvršnog odbora Nove srpske demokratije i odbornik u prošlom sazivu, koji se, tokom mandata više puta doticao teme izgradnje novog groblja, juče je kazao da se trebala sagledati mogućnost izgradnje groblja na opštinskoj zemlji.

“Ukoliko to nije bilo moguće, trebalo se pristupiti objavljivanju javnog konkursa ili oglasa, kako bi pravna i fizička lica, imaoci određenih površina u Danilovgradu, ponudili po određenim cijenama svoje parcele, svakako, sve u saglasju sa prostornim i urbanističkim planovima", kazao je Đoković.

Đoković traži novu lokaciju

Velimir Đoković je kazao da se trebala sagledati mogućnost izgradnje danilovgradskog groblja na opštinskoj zemlji.

"I ja, i ostali odbornici Nove srpske demokratije tokom prošlog mandata smo se više puta zalagali i pokretali inicijativu za pronalaženje nove lokacije za groblje. Naša inicijativa je bila da se najprije dobro sagledaju mogućnosti da se na nekoj od parcela koje su u vlasništvu opštine Danilovgrad iznađe mogućnost i odredi lokacija za novo grob lje”, rekao je on “Vijestima”

Bonus video: