Zarija Franović razmišlja i uči o trošku države

“Ne znam, neka vide gdje sam im potrebniji”, kratko je Franović odgovorio na pitanje “Vijesti” na koju će stranu, odnosno koju će funkciju napustiti
120 pregleda 0 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.10.2011. 10:12h

Željeznička infrastruktura ostala je bez Odbora direktora, jer su dva člana podnijeli ostavke - poslanik Zoran Gospić, poštujući nedavno doneseni Zakon o konfliktu interesa, odlučio je da se vrati u poslaničke klupe, a Dušan Perović prelazi u Odbor direktora AD “Plantaže”.

Presjednik već bivšeg Odbora direktora poslanik Zarija Franović još se nije odlučio.

“Ne znam, neka vide gdje sam im potrebniji”, kratko je Franović odgovorio na pitanje “Vijesti” na koju će stranu, odnosno koju će funkciju napustiti.

Dok razmišlja koja mu je fotelja udobnija, Franović uči engleski

On je kazao da još ima vremena da razmisli.

“Neka u parlamentu odluče jesam li tamo potrebniji. Ja do prvog marta imam vremena da razmislim”, rekao je Franović.

Na skupštini akcionara ŽICG-a, koja je zakazana za 21. novembar, biće izabran novi Odbor direktora te državne kompanije.

Dok razmišlja koja mu je fotelja udobnija, Franović uči engleski.

Tri sedmice u Velikoj Britaniji

Prema informaciji “Vijesti” iz uprave ŽICG i Odbora direktora, Franović je o trošku državne kompanije u avgustu boravio tri sedmice u Velikoj Britaniji, da bi usavršio znanje engleskog.

Više izvora “Vijesti” iz uprave ŽICG-a reklo je je da je predsjednik bio o trošku firme na kratkim studijama u Velikoj Britaniji

Iz ŽICG-a negiraju tu informaciju.

“Predsjednik Odbora direktora mr Zarija Franović je svoj boravak u Veliku Britaniju finansirao iz sopstvenih sredstava”, piše u odgovoru ŽICG-a koji je potpisao Franović.

Potvrđuju da je Odbor direktora na sjednici održanoj 22. jula donio Odluku da se za stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenih izdvoji 20 hiljada eura i tvrde da je izvršni direktor ovlašćen da raspolaže tim novcem.

Više izvora “Vijesti” iz uprave ŽICG-a, međutim, reklo je je da je predsjednik bio o trošku firme na kratkim studijama u Velikoj Britaniji.

Među najrevnosnijim đacima su i guverner Centralne banke Radoje Žugić i bivši dugogodišnji ministar poljoprivrede Milutin Simović

Jedina dilema za njih je koliko je to koštalo firmu.

Kada je riječ o učenju engleskog, Franović nije jedini funkcioner najjače partije koji je bez ostataka prionuo na nauku.

Spisak je, tvrde upućeni, podugačak, ali su izgleda, uz Franovića, među najrevnosnijim đacima guverner Centralne banke Radoje Žugić i bivši dugogodišnji ministar poljoprivrede Milutin Simović.

Razlog za žurbu u učenju jezika i njima i drugim članovima partije je to što se nadaju da će ući u udarni tim države za pregovore sa Evropskom unijom.

Bonus video: