Žarko Pavićević zaposlio Franovića i njegovog sina kao savjetnike

Iz kabineta predsjednika opštine Bar je potvrđeno da Franovići rade u Opštini na osnovu sporazuma o preuzimanju radnika iz Željezničke infrastrukture Crne Gore
187 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2014. 08:15h

Gradonačelnik Bara Žarko Pavićević zaposlio je bivšeg direktora Željezničke infrastrukture Zariju Franovića i njegovog sina Miloša u Opštini Bar, piše Dan.

Pavićević ih je imenovao za savjetnike za ekonomska pitanja, i obojica su primljeni bez konkursa, i to u vrijeme kada Opština Bar broji oko stotinu radnika viška i gubitak od preko 12 miliona eura, navodi list.

Iz kabineta predsjednika opštine Bar je potvrđeno da Franovići rade u Opštini na osnovu sporazuma o preuzimanju radnika iz Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica.

U proteklih pola godine u Opštini Bar nije bilo novog konkursa, a samim tim ni prijema novih radnika. Zarija Franović je zaposlen u službi predsjednika opštine od 1. jula 2013. godine na osnovu sporazuma o preuzimanju radnika iz Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica, i raspoređen je na mjesto savjetnika predsjednika opštine za ekonomska pitanja.

Miloš Franović, foto: dps.me

Miloš Franović je takođe zaposlen u službi predsjednika opštine na osnovu sporazuma o preuzimanju radnika iz Željezničke infrastrukture AD Podgorica od 1. februara 2014. Rasporsđen je na mjesto samostalnog savjetnika dva za ekonomska pitanja i razvoj pojasnili su u kabinetu predsjednika opštine Bar.

Prema njihovom pojašnjenju, takav vid zapošljavanja nije novina, s obzirom na to da su ta radna mjesta predviđena pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u službi predsjednika opštine.

Nekadašnji poslanik Demokratske partije socijalista Zarija Franović rekao je da u tom slučaju nije riječ o nepotizmu.

„Moj posao je odvojen od Miloševog. Članovi familije svuda rade, koliko ja znam, ali time se ne bavim. Simpatičan sam čim me ovako ogovaraju i ne znam šta je tu interesantno. Za zapošljavanje je nadležan predsjednik opštine. Ja sam prije sedam mjeseci primljen kao savjetnik predsjednika opštine“, kazao je Franović za Dan.

Mlađi Franović je kao pomoćnik finansijskog direktora Željezničke infrastrukture, kažnjen sa pet odsto junske plate, zbog toga što sedmicama nije dolazio na posao, a istu kaznu je dobila i njegova šefica Zorica Bešović zbog toga što ga je pokrivala.

Evidencija dolaska na posao i dokumentacija govori da je Franović u januaru i u drugoj polovini 2012. tek ponekad navraćao na posao, a čitavo vrijeme uredno primao punu platu, prosječno preko 1.000 eura, a desetak puta i pride po 200 eura za članstvo u timu koji je pratio radove na nikšićkoj pruzi

Ministar finansija Radoje Žugić je ranije kazao da su najveći problemi crnogorskih lokalnih samouprava pretjerano zaduživanje i zapošljavanje.

Galerija

Bonus video: