Zavod za prevoz krvi širom države daje 47.000

„Vozilo mora posjedovati prostor za transport minimum tri kontejnera istovremeno kako bi zadovoljili tri temperaturna režima,” precizirano je tenderskom dokumentacijom
396 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Zavod za transfuziju krvi potrošiće nepunih 47.000 eura na prevoz jedinica krvi i komponenti krvi širom Crne Gore. Ovaj posao dobila je nikšićka kompanija „NTC logistic“.

Tenderskom dokumentacijom se tražilo da se prevoz radi vozilom koje je opremljeno namjenskim kontejnerima za prevoz robe sa posebnim karakteristikama – krvi, komponenti krvi, vakcina i lijekova, sa pratećom unutrašnjom opremom i precizno kontrolisanom temperaturom.

„Vozilo mora posjedovati prostor za transport minimum 3(tri) kontejnera istovremeno kako bi zadovoljili tri temperaturna režima i to: Režim +4 ◦C ± 2◦C. Režim - 20 ◦C ±2 ◦C i Režim +20◦C ±2 ◦C,“ preciziralo se tenderskom dokumentacijom.

Zavod traži da vozila moraju posjedovati opremu za kontinuirani monitoring temperature tokom transporta, koji se zapisuje u digitalnoj formi uz mogućnost automatskog dostavljanja na zadatu e-mail adresu.

Kompanija se obavezala da prihvata obuku svih zaposlenih koji budu vršili prevoz jedinica krvi i komponenti krvi a koju će sprovesti Zavod, koji zadržava pravo da prije postupka vrednovanja izvrši pregled vozila i prateće opreme kompanije.

Ponude su se dostavljale do 22. junara, a Zavod je istog dana donio odluku da dodijeli posao „NTC Logistic“.

Ova kompanija, čija je djelatnost prevoz drumski prevoz tereta, nalazi se u vlasništvu Ranka Jovovića a njen izvršni direktor je Veselin Miljanić, stoji u Centralnom registru privrednih subjekata.

Podgorički “PDG Professional development group” dobio je na tenderu Zavoda posao nabavke frižidera za skladištenje jedinica krvi od 300 litara i zamrzivača za jedinice komponenata krvi od 450 litara, stoji na Portalu javnih nabavki. Ovaj tender vrijedan je 90.000 eura.

Izvršna direktorica kompanije je Slađana Petrović, a vlasnik i osnivač kompanija “DGH Development group holdinng LTD” sa Britanskih Djevičanskih Ostrva, stoji u CRPS-u.

Bonus video: