Zavod za zapošljavanje: Netačni navodi MANS-a o zloupotrebi državnog novca

Kako su naveli, Zavod pruža institucionalnu podršku projektima i idejama koji doprinose smanjenju nezaposlenosti, slijedeći, pritom, politike Vlade i resornog ministarstva
67 pregleda 1 komentar(a)
ZZZCG, Zavod za zapošljavanje, Foto: Screenshot (Youtube)
ZZZCG, Zavod za zapošljavanje, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 23.05.2018. 14:25h

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) nije zloupotrijebio državni novac u predizborne svrhe, saopštili su iz te ustanove i poručili da nacionalna služba zapošljavanja ne može prestati sa radom zbog izbora.

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ranije su saopštili da je program Zavoda jedan od primjera zloupotrebe džavnih fondova uoči predstojećih lokalnih izbora.

„ZZZ odbacuje navode MANS-a i tvrdi da nije zloupotrijebio državni novac u predizborne svrhe“, navodi se u reagovanju Zavoda.

Kako su naveli, Zavod pruža institucionalnu podršku projektima i idejama koji doprinose smanjenju nezaposlenosti, slijedeći, pritom, politike Vlade i resornog ministarstva.

Iz Zavoda tvrde da su pozive za javne radove, obrazovanje i osposobljavanje odraslih i grant šeme prilagodili Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

„Sve naše aktivnosti, dodjela grantova, kredita za samozapošljavanje, realizacija javnih radova i ostalih programa, usmjerene su u tom pravcu, kako ne bi narušavali izborni ambijent u Crnoj Gori“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da se sredstva koriste saglasno Planu i Programu rada za ovu godinu, i da je za osobe sa sa invaliditetom opedijeljen isti iznos grant šema kao i prošle.

„Nacionalna služba zapošljavanja zbog izbora ne može da prestane rad, već mora obavljati poslovne aktivnosti, u skladu sa zakonom, kao i do sada“, poručili su iz Zavoda.

Bonus video: