Završen upis učenika u domove, slobodna mjesta čekaju novi konkurs

U toku su popravni ispiti, pa još postoji mogućnost da će još učenika potražiti smještaj u domovima, tako da će biti produženje konkursa
100 pregleda 0 komentar(a)
Đački dom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Đački dom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.08.2011. 08:23h

Konkurs za upis učenika u domove završen je u petak, a u domu u Podgorici ima slobodnih mjesta.

"Do juče je prijavljeno 72 učenika i moram da kažem da smo jako zadovoljni brojem prijavljenih prvaka, koji je veći u odnosu na prošlu godinu", rekao je upravnik Učeničkog doma Vladeta Vujadinović.

Obzirom da su u toku popravni ispiti, još uvijek postoji mogućnost da će još učenika potražiti smještaj u domovima, tako da će biti produženje konkursa.

"Još uvijek ima mjesta u domu i vjerovatno ćemo produžiti konkurs, kako bismo popunili kapacitete", naveo je Vujadinović.

U podgoričkom domu je upražnjeno još 108 slobodnih mjesta, a učenik za prijavu na konkurs mora podnijeti sledeća dokumenta : prijavu za smještaj u dom, uvjerenje o uspjehu iz prethodne godine školovanja, diplomu i ostale dokaze o osvojenim nagradama u domu ili van doma, ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove, potvrdu o mjestu prebivališta i uvjerenje da je roditelj, odnosno staratelj kandidata primalac materijalnog obezbjeđenja (socijalne pomoći) po propisima o socijalnoj zaštiti.

Bonus video: