Završena istraga o tajnom sastanku policajaca sa Veljovićem

Posljednje informacije govore da je u unutrašnjoj kontroli saslušano oko 50 službenika Uprave policije, koji su prisustvovali “predavanju” Veljovića u policijskom kampu
5 komentar(a)
Tajni sastanak, policijski kamp zlatica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tajni sastanak, policijski kamp zlatica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.12.2013. 09:54h

Inspektori Unutrašnje kontrole završili su istragu o tajnom sastanku policajaca sa Veselinom Veljovićem u kampu Zlatica i nalaz će, prema informacijama “Vijesti”, danas predati ministru Rašku Konjeviću.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nijesu htjeli da saopšte šta piše u tom dokumentu, rekavši da će se oglasiti tek kada se Konjević “upozna sa finalnom verzijom nalaza”.

Posljednje informacije govore da je u unutrašnjoj kontroli saslušano oko 50 službenika Uprave policije, koji su prisustvovali “predavanju” Veljovića u policijskom kampu u Podgorici 9. novembra.

Brojni nezvanični, ali pouzdani izvori “Vijesti” saopštili su da je Veljović toga dana policajcima davao instrukcije kako da na terenu kako da na terenu lobiraju za DPS, uoči izbora u Mojkovcu koji su se održali sedam dana kasnije.

Veljović je negirao te informacije, rekavši da je održao predavanje o NATO integracijama.

Iako su njegovu priču podržali mnogi identifikovani učesnici sastanka, inspektorima je bilo indikativno što su su učesnici porijeklom iz Mojkovca.

U Unutrašnjoj kontroli “prepoznavanje” učesnika tajnog skupa u poečtku obavljali su uz pomoć fotografija objavljenih u “Vijestima”, jer je Veljović odbio da preda spisak pozvanih, nakon što je saslušan u svojstvu građana.

On spisak nije dao ni komandantu SAJ -a Mladenu Markoviću, koji će zbog činjenice da nije znao ko je ušao u prostorije SAJ -a i o sastanku nije obavijestio nikoga, najvjerovatnije platiti ceh Veljovićeve samovolje. Marković je prethodno platio iz kase SAJ-a ceh od 250 eura za koktel i mezu koju je Veljović tražio za svoje “učenike”.

Veljović o predavanju u kampu nije prethodno obavijestio ministra Raška Konjevića, ni direktora Slavka Stojanovića.

0 skupu na Zlatici ništa nije znao ni sadašnji Veljovićev šef Filip Vujanović.

“Vijestima” je nedavno u MUP-u nezvanično rečeno da nijesu obavještavali tužioca o nalazima do kojih su do sada došli, ali i da se iz tužilaštva zvanično nijesu interesovali za slučaj.

Iz te institucije još nijesu odgovorili na pitanja - da li tužilaštvo namjerava da se bavi time, ni da li je kažnjivo organizovati bilo kakav skup u prostorijama državnih institucija, bez znanja nadležnog ministarstva ili starješine organa čije su prostorije.

Bonus video: