Završene pripreme za zimsku turističku sezonu u Kolašinu

Tokom februara i marta na Ski centru Kolašin 1600 biće organizovani koncerti Jelene Rozga, Dženana Lončarevića, Željka Samardžića, Lexington benda
903 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Sa sastanka u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.12.2019. 13:56h

Na oba kolašinska ski centra zimska turistička sezona zvanično će početi u subotu 14. decembra. Kako su, na sastanku sa nosiocima turističke privrede, kazali iz lokalne uprave, Kolašin predstojeću zimu dočekuje sa osvježenom vanpasionskom ponudom i ažurnijom kontrolom neregistrovanog smještaja.

Novina u vanpansionskoj ponudi, rekao je direktor lokalne Turističke organizacije (TO) Aleksandar Vlahović, je klizalište sa sintetičkom podlogom na gradskom trgu.

„Klizalište će postaviti renomirana zagrebačka firma “Glice”, koja već godinama radi slične projekte u Hrvatskoj i regionu. Svi posjetioci kao i građani Kolašina moći će da uživaju na klizalištu površine 200 m2 u periodu od 21. decembra do 03. februara. Klizalište će biti otvoreno od 11 do 21 sat, iznajmljivanje klizaljki za mališane od sedam godina biće besplatno, za djecu do 12 godina koštaće jedan, a za starije dva eura po satu", rekao je on.

Božićni bazara, koji TO organizuje sa firmom „Swiss R Montenegro“, biće otvoren istog dana. Prema Vlahovićevim riječima, cijena karte za autobuse, koji će, dva puta dnevno radnim danima i tri puta vikendom, saobraćati od grada do skijališta i natrag, je jedan euro.

U tom gradu, kaže direktr TO, krenuli su i u rješavanje dugogodišnjeg problema viskog procenta neregistrovanog privatnog smještaja. Za dva mjeseca turistička inspektorka Ana Šćepanović obavila je oko 140 kontrola, uglavnom, vlasnika neregistrovanog smještaja. Rezultati toga, tvrdi Vlahović, su 20 novoregistrovanih i 10 onih koji su proces registracije počeli.

Obimni radovi na putnoj infrastrukturi i najavljeni projekti, kazao je predsjednik Opštine Milosav Bulatović, garantuju da će lokalna uprava biti sve kvalitetniji servis turističkoj privredi. On je podsjetio da Kolašin sada ima tri hotela sa „četiri zvjezdice“.

Luka Bulatović, vlasnik agencije Explorer, podsjetio je na zaključke Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore. Predloženo je organizovanje škola u prirodi i zimskim centrima sa obaveznim školam skijanja.

„Neopodno je u našem obrazovnim sistemu uvesti smjerove za rad na žičarama i obezbijediti stručne sertifikate iz te oblasti. Treba smanjiti PDV na vožnje žičarama i učiniti sigurnim elektro-snadbijevanje zimskih centara. Od Direkcije za saobraćaj tražiti da put od Kolašina do Bjelasice, svakog dana u osam sati ujutru, mora biti očišćen. Insitirati na kalendaru manifestacija na skijalištima kao i skijaških takmičenja...“ neki su od predloga koje je on saopštio.

Vlasnici privatnog smještaja, uglavnom, su pohvalili lokalnu upravu i Komunalno preduzeće za, kako su rekli, „bolje pripremljen grad nego ikad do sada“.

Witer opening na Bjelasici

Đorđije Baković iz Ski centra Kolašin 1600 rekao je da je na tom skijalištu urađeno još dva kilmetra novih staza, a naredne sezone cijena ski pasa biće 15 za odrasle i 10 eura za djecu.

Za djecu, čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, ski pas će biti besplatan. Parking će biti, takođe, besplatan za sve goste i naredne sezone. Baković je najavio gostovanje regionlnih estradnih zvijezda na Ski centru Kolašin 1600.

U subotu, u okviru manifestacije Winter opening, na tom skijalištu održaće se koncert Indire Forza (ex Colona) , ski pas će biti besplatan, posjetiocima će obezbijediti i mega kačamak, kao i promo cijene pića.

Tokom februara i marta na Ski centru Kolašin 1600 biće organizovani koncerti Jelene Rozga, Dženana Lončarevića, Željka Samardžića, Lexington benda...

Cijene na Ski centru Kolašin 1450 neće biti mijenjane u odnosu na prošlu sezonu, rekla je direktorica Dijana Bulatović. I iz tog ski centra najavljuju bogat zabavni program tokom naredne sezone.s

Bonus video: