Završene tradicionalne budvanske karnevalske fešte

Budvanski karneval je i ove godine uspio da na pravi način označi početak ovogodišnje ljetnje turističke sezone.
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2011. 12:58h

Malom karnevalskom povorkom, u kojoj je učestvovalo više od 500 mališana u 26 karnevalskih grupa iz Budve, Petrovca, Svetog Stefana, Cetinja, Tivta, Pljevlja, i Požarevca, završenE su karnevalske fešte u okviru 9. Međunarodnog turističkog karnevala u metropoli turizma.

Budvanski karneval, koji je Turistička organizacija Budve i Opština u saradnji sa NVO „feštađuni“, ove godine je i pored loših vremenskig prilika uspio da na pravi način označi početak ovogodišnje ljetnje turističke sezone.

Budvanski karneval je i ove godine uspio da na pravi način označi početak ovogodišnje ljetnje turističke sezone.

Nakon što je u subotu veče kiša prijetila da odloži održavanje glavnog karnevala u kome je učestvovalo 35 karnevalskih grupa sa oko hiljadu učesnika iz 15 zemalja, prema riječima potrparola TO Budve Tanje Drašković sve je održano onako kako je i planirano.

"Pored nepovoljnih vremenskih uslova i upravo zbog dobrog rasploženja maskiranih grupa, brojni posjetioci su zaboravili na kišu i uživali u kreativnim idejama grupnih maski. Fešta ispred Starog grada se nastavila koncertima budvanskog rok sastava „Bittersweet” i fantastičnih „Bajage i instuktora” koji su dobro poznaim htovima napravili odličnu atmosferu u Budvi", kazala je Draškovićeva.

U maskama betmena, princeza, indijanaca, vampira, crvenkapa, gusara, spajdermena, mališani su u maloj karnevalskoj povorci, uz muziku budvanske Gradske muzike, prodefilovali gradskim šetalištem od hotela Budva do centralne bine postavljene ispred zidina Staroga grada.

Pozdravljani aplauzima na stotine okupljenih građana, svaka od karnevalskih grupa se posebno uz koreografiju i muzičku numeru predstavila ispred stargradskih bedema.

Galerija

Bonus video: