Zbog autoputa uzimaju i kuću

Shodno Vladinoj odluci, biće ekspropriisane šume, pašnjaci i zemljište u KO Rogami, Đurkovići i Mrke
358 pregleda 4 komentar(a)
Smokovac-Mateševo, Foto: Boris Pejović
Smokovac-Mateševo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.06.2017. 15:55h

Vlada je donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti u katastarskim opštinama Rogami, Đurkovići i Mrke za potrebe izgradnje autoputa Bar - Boljare, na dionici Smokovac - Mateševo.

Mještanima iz pomenutih naselja će biti ekspropriisane šume, livade, neplodno prirodno zemljište, a Novici Miloševiću iz KO Rogami i porodična stambena zgrada od 20 kvadrata i 202 kvadrata livade. U KO Rogami eksproprijacija će se odnositi na 2.083 kvadrata šume 6. klase, koja je susvojina Budislava Rajkovića, Budislavke Rajković, Dragana Rajkovića, Dragomira Rajkovića, Dragutina Rajkovića, Ive Rajković, Jovana Rajkovića, Marije Rajković, Marine Rajković, Natalije Rajković, Nikole Rajković, Slobodana Rajkovića i Sreta Rajkovića.

Draganu Rajkoviću, Dragomiru Rajkoviću i Nikoli Rajković će biti ekspropriisana 524 kvadrata šume 6. klase, a Branku Rajkoviću, Dragici Rajković, Milošu Rajkoviću i Racu Rajkoviću 895 kvadrata šume, 699 kvadrata neplodnog prirodnog zemljišta i pašnjak od 281 kvadrat.

Mještaninu KO Rogami Iliji Rajkoviću biće ekspropriisano neplodno prirodno zemljište, livade od 81 kvadrat Miodragu Bulatoviću i livade od 152 kvadrata Momiru Medenici i Darku Čađenoviću.

Eksproprijacija u KO Đurkovići odnosiće se na 177 kvadrata šume i 427 kvadrata pašnjaka, vlasnika Aleksandra Piletića, Branislava Piletića, Cvetka Piletića, Marka Piletića, Vasilija Piletića i Vesne Piletić Gloginjić. U KO Mrke će od Miladina Novakovića, Mladena Novakovića i Vladana Novakovića biti ekspropriisano 39 kvadrata pašnjaka i 218 kvadrata šume, dok će Aleksandru Radonjiću, Draganu Radonjiću, Milanu Radonjiću, Mileni Radonjić, Miodragu Radonjiću i Zoranu Radonjiću ekspropriisati 9.474 kvadrata šume i 1.490 kvadrata neplodnog prirodnog zemljišta. Vladina odluka se odnosi i na 6.570 kvadrata šume 6. klase Branislava Aćimića, Dmitra Aćimića, Dragoljuba Rakića, Olge Aćimić i Vesne Pajović, kao i na 6.864 kvadrata šume i 2.577 kvadrata pašnjaka Predraga Maudića i Saše Maudića.

Od Igora Radonjića, Dragane Radonjić i Vanje Radonjić biće ekspropriisana šuma od 807 kvadrata, livade od 1.264 kvadrata i pašnjak od 464 kvadrata, a od Vojislava Radonjića, Vukmana Radonjića i Vukoslava Radonjića neplodno prirodno zemljište od 863 kvadrata.

Odluka se odnosi i na šumu od 1.993 kvadrata Danila Aćimovića, Josifa Aćimovića, Milovana Aćimovića, Nebojše Aćimovića, Predraga Aćimovića, Radovana Aćimovića, Tihomira Aćimovića, Veselina Aćimovića i Čedomira Aćimovića.

Bonus video: