Zbog kvara na instalacijama brzi voz kasnio sat vremena

Povodom jutrošnjeg zastoja na Zlatici redakciju Vijesti zvali su zabrinuti putnici tvrdeći da se zapalio voz
76 pregleda 0 komentar(a)
voz, Foto: Boris Pejović
voz, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.04.2012. 10:35h

Brzi voz koji je iz iz podgoričke željezničke stanice krenuo za Beograd u 10 sati ostao je na Zlatici čitav sat zbog kvara na instalacijama na jednom vagonu.

"Došlo je do kvara na instalacijama za klimu u jednom vagonu i ta kola su iz predostrožnosti isključena iz kompozicije i vraćena u Podgoricu. Stručnjaci iz Održavanja će utvrditi o kakvom je kvaru riječ ali svakako taj kvar ni na koji način nije ugrozio bezbjednost putnika i saobraćaja", kaže Milojica Zindović, izvršni direktor Željezničkog prevoza.

Iz Željeznice su juče negirali da je u ponedjeljak ujutro umalo izbjegnut sudar putničkog i teretnog voza u mjestu Kruševo kod Bijelog Polja

"Po proceduri koja se do kraja poštuje svaki vagon najmanje jednom mjesečno dolazi u depo na kontrolu. Ako ima bilo kakav kvar ne pušta se u saobraćaj dok se to ne otkloni. Na drugoj strani to su dosta stari vozovi, iako su remontovani i sređivani, i kvarovi se moraju dešavati i zbog toga i postoji Održavanja. Svakako riječ je o sitnijim kvarovima koji ne ugrožavaja bezbjednost saobraćaja", kazao je Pavićević.

Povodom jutrošnjeg zastoja na Zlatici redakciju Vijesti zvali su zabrinuti putnici tvrdeći da se zapalio voz.

U Željezničkom prevozu i u dispečerskom centru u stanici u Podgorici tvrde da je panika bila potpuno bezrazložna i da je samo riječ o sitnom kvaru na instalacijama za klimu "zbog čega se u jednom vagonu pojavio dim".

Problem i na stanici Kruševo

Iz Željeznice su juče negirali da je u ponedjeljak ujutro umalo izbjegnut sudar putničkog i teretnog voza u mjestu Kruševo kod Bijelog Polja. O toj opasnoj situaciji izvijestio je dnevnik "Dan". Prema navodima lista, putničkom vozu kod Kruševa su "najverovatnije otkazale kočnice".

Željeznica Crne Gore: Nije bilo opasnosti od sudara vozova >>>

Podgorički dnevnik je objavio da je za 90 sekundi izbjegnut sudar dva voza, dok iz Željeznice kažu da je teretni voz došao u stanicu i 9 minuta čekao putnički.

Bonus video: