Zbog neasfaltiranog parkinga prašina ulazi u stanove

"Zbog okljevanja opštinskih vlasti problem ima veliki broj stanara, koji u svako doba godine imaju drugačije nevolje"
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2012. 20:28h

Veselin Šljivančanin, stanar jedne od zgrada u Bloku V, kaže da već nekoliko godina imaju problem zbog neasfaltiranog parkinga koji se nalazi odmah pored njegove zgrade, a u blizini OŠ "Štampar Makarije".

"Još prije četiri-pet godina ta ulica je pripremljena da se napravi parking za okolne zgrade. Navodno je zemljište vlasništvo Markuša koji je zabranio gradnju, ali je dozvolio parkiranje. Međutim, s vremena na vrijeme opštinski organ šljunkom popunjava rupe i to tako stoji godinama" kaže Šljivančanin.

On kaže da zbog okljevanja opštinskih vlasti problem ima veliki broj stanara, koji u svako doba godine imaju drugačije nevolje.

"Nije sporna odluka opštinskih organa da se zemljište privede namjeni. Izgradnja parking prostora dobro bi došla stanarima okolnih zgrada u ulici koja, inače, spada u red frekventnijih u ovom dijelu grada, jer njome roditelji dovoze i odvoze djeca u OŠ "Štampar Makarije". Upravo zbog toga i čudi što ovaj problem već nije riješen jer se u sezoni kiša ovdje naprave tolike lokve, a tokom sušnog perioda podiže velika prašina koja ulazi u stanove na nižim spratovima", priča Šljivančanin.

On smatra da bi i sudski organi trebalo da budu ažurniji kako bi zemljište što prije bilo dovedeno u red.

"Pretpostavljam da je vlasnik pokrenuo sudski spor, ali s obzirom na važnost naše ulice problem bi trebalo urgentno riješiti kod nadležnog suda jer zbog toga problem ima između 1.000 i 2.000 stanara okolnih zgrada."

Galerija

Bonus video: