Zbog porodičnog nasilja od početka godine 349 osoba tražilo pomoć

"Sve žene, bez obzira na njihovu ličnost, stepen obrazovanja, ekonomski status, starost ili nacionalnu pripadnost, mogu u nekom trenutku svog života da budu žrtve nasilja"
2 komentar(a)
nasilje u porodici, Foto: Screenshot (YouTube)
nasilje u porodici, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.11.2016. 18:09h

U prvih deset mjeseci 2016. godine Sigurnoj ženskoj kući (SŽK) za pomoć su se obratile 349 osoba sa iskustvom porodičnog nasilja.

Kako je saopšteno iz SŽK i ubuduće će aktivno raditi na promociji prava žena na život bez nasilja.

"Tako ćemo i ove godine u toku 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama sprovoditi kampanju sa ciljem da utičemo na promjenu svijesti ljudi i pošaljemo jasnu poruku Ne toleriši nasilje, prijavi ga!", navodi se u saopštenju.

Danas je promovisan i spot kampanje.

"Sve žene, bez obzira na njihovu ličnost, stepen obrazovanja, ekonomski status, starost ili nacionalnu pripadnost, mogu u nekom trenutku svog života da budu žrtve nasilja. Mnoge žene ostaju u začaranim krugovima nasilja jer nisu osnažene, nemaju dovoljno resursa i znanja o tome kako mogu pristupiti svojim pravima i koristiti ih. Naš zadatak je im pružimo podršku i osnažimo ih da izađu iz situacije nasilja", saopšteno je iz SŽK.

Dodaju da ženama žrtvama porodičnog nasilja osim smještaja u sklonište, Sigurna ženska kuća pruža usluge psihološkog savjetovanja, instituta povjerljivog lica i kompletnu pravnu pomoć i zastupanje.

U kancelariji SŽK svakog radnog dana za žene žrtve nasilja dostupno je individualno savjetovanje u periodu od 9 do 16 časova, dok je SOS telefon klijentinjama dostupan 24 sata dnevno.

Bonus video: